DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 15 juni 2019

Zoetermeer, programma in voorbereiding.

Op zaterdag 15 juni vindt in 2019 de Dag van de Architectuur plaats. In Zoetermeer staan dit jaar het karakteristieke kantoorgebouw de Unie en de wijk Meerzicht centraal.  Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over het programma.

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving. Op dezelfde dag is ook de Dag van de Bouw .

Thema: Door de ogen van….

Dit jaar is het landelijke thema ‘Door de ogen van …’ Bekijk gebouwen eens door de ogen van bijvoorbeeld een kunstenaar, fietser, een historische figuur, een gebruiker van een bijzonder gebouw of natuurlijk de bouwer en architect. Zij laten zien hoe ze nadenken over vormgeving, techniek, materialen, duurzaamheid en het gebruik. Want de stad en haar gebouwen worden door heel verschillende mensen gebruikt en beleefd. Kinderen kijken heel anders naar architectuur dan ouderen. Een sporter beleeft een stad of dorp anders dan een ecoloog of toerist.

dag van de architectuur in kantoorgebouw De Unie zoetermeer

PROGRAMMA

Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt

Herinrichting Nieuwe Driemanspolder

Doorlopend bezoek 11.00 – 16.00 uur

INFORMATIE

Op 15 juni kun je tussen 11.00 en 15.00 uur met al je vragen over het programma terecht bij kantoorgebouw de Unie, Bredewater 16 Zoetermeer

ORGANISATIE

ArchitectuuPunt Zoetermeer i.s.m. Schatbewakers, Floravontuur, Gemeente Zoetermeer

PARTNERS

logo dag van de bouw

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 2 juni 2018

Bedankt!

Veel bezoekers genoten 2 juni van de rondleidingen door de bijzondere opengestelde gebouwen en de activiteiten. Wat leuk dat jullie op de Dag van de Architectuur in Zoetermeer waren!

De organisatie bedankt alle architecten, vrijwilligers en de mensen van opengestelde gebouwen voor hun medewerking! Zonder jullie hadden we de Dag van de Architectuur in Zoetermeer niet kunnen organiseren.

Foto’s: Ad Jansen – Look ad the picture