ARCHITECTUUR TOURS

flavicon architectuur punt zoetermeerZoetermeer kunt u leren kennen tijdens architectuur tours langs bijzondere gebouwen. Ook kunt u zo de interessante stedenbouwkundige opzet van Zoetermeer ontdekken. Houd de agenda in de gaten voor data.

Gilde Stadsgidsen organiseert in samenwerking met het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS), wijkwandelingen en wandelingen, fietstochten en tochten per koets of per boot in of rondom de historische kern van Zoetermeer. (tussen april en oktober)

ArchitectuurPunt Zoetermeer kan ook tours op maat aanbieden voor groepen. Neem  contact op voor meer informatie.

ZELF OP PAD ?

Wilt u op eigen gelegenheid de architectuur in Zoetermeer ontdekken? De Architectuurgids Zoetermeer bied een schat aan informatie over de architectuur en stedenbouwkundige ontwikkeling. Op diverse kaarten ziet u waar u de bijzondere gebouwen kunt vinden. Kijk hier voor informatie.

Kunstroute Gemeente Zoetermeer: De snelle groei van de stad heeft ervoor gezorgd dat een kwalitatief hoogwaardige collectie beeldende kunst in de openbare ruimte is opgebouwd.

Langs verschillende kunstwerken in Zoetermeer komen kunstroutes: wandel- of fietsroutes die u langs een aantal kunstwerken in een gebied voeren. De eerste route is officieel gelanceerd op vrijdag 29 maart 2019. Startpunt: Stadhuis-Forum.

koepeltjeswoningen architectuur punt zoetermeer