DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 20 juni 2020

Zoetermeer

SAVE the DATE

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving. Voor de kinderen zijn er ook leuke activiteiten.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt de Gemma Smid Architectuurprijs 2020 uitgereikt! Op dezelfde dag is bovendien de Dag van de Bouw .

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 15 juni 2019

Zoetermeer

De Dag van de Architectuur Zoetermeer vond dit jaar plaats in en om het opvallend geel / groene gebouw van business center De Unie. Dit typische jaren ’80 gebouw heeft niet voor niets bijnamen als de Mammoet en de Hulk. Het is groot en sfeervol en achter elke hoek lijkt iets nieuws te gebeuren. Op zaterdag 15 juni kon men binnen kijken in dit bijzondere gebouw en vonden hier tussen 12.00 en 15.00 uur allerlei gratis activiteiten plaats.

Kantoorgebouw de Unie door de ogen van filmsterren

Het interieur van de Unie staat helemaal in het teken van films en Hollywood. De acteurs van de Storytellers laten zich hierdoor inspireren en brengen de filmsterren in het gebouw tot leven als zij filmscènes spelen.

dag van de architectuur in kantoorgebouw De Unie zoetermeer

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 15 juni 2019

Dit jaar onder de vele bezoekers van de Dag van de Architectuur in Zoetermeer ook enkele bekende filmsterren. De acteurs van de Storytellers lieten zich inspireren door het interieur van business center de Unie dat helemaal in het teken staat van film. Daarnaast natuurlijk vooral aandacht voor dit bijzonder gebouw van J. Vlaming uit 1979. Opvallend veel originele details zijn bewaard gebleven, zoals de gevel en de bestrating bij de entree, maar ook in het interieur: lampen, lambriseringen met kasten en de parketvloer. Verleden en toekomst van de wijk Meerzicht kwamen ter sprake in de wandelingen in de omgeving van het gebouw en de expo met medewerking van INTI.
Met dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt!

Foto’s: ArchitectuurPunt en Alex Berendsen

PROGRAMMA

Filmsterren in de Unie – theater

Theater 12.00 - 15.00 uur, doolopend

Rondleidingen kantoor de Unie

Rondleiding start 12, 13 en 14 uur

Expo: Van hoogbouw naar laagbouw

Expositie 12 - 15 uur, doorlopend bezoek

LOCATIE

Business Center de Unie
Adres: Bredewater 16 Zoetermeer.
Bereikbaar per OV: treinstation Zoetermeer en Randstadrail 3 halte Meerzicht. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

INFORMATIE

Reserveren is niet nodig. U kunt zich ter plekke aanmelden voor een rondleiding of wandeling. De toegang en diverse activiteiten zijn gratis. Op 15 juni kun je tussen 11.30 en 15.00 uur met al je vragen over het programma terecht bij kantoorgebouw de Unie, Bredewater 16 Zoetermeer

ORGANISATIE

ArchitectuuPunt Zoetermeer i.s.m. Storytellers, Schatbewakers, Floravontuur, Gemeente Zoetermeer

PARTNERS

logo gemeente Zoetermeer
logo dag van de bouw
logo de architect

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 2 juni 2018

Bedankt!

Veel bezoekers genoten 2 juni van de rondleidingen door de bijzondere opengestelde gebouwen en de activiteiten. Wat leuk dat jullie op de Dag van de Architectuur in Zoetermeer waren!

De organisatie bedankt alle architecten, vrijwilligers en de mensen van opengestelde gebouwen voor hun medewerking! Zonder jullie hadden we de Dag van de Architectuur in Zoetermeer niet kunnen organiseren.

Foto’s: Ad Jansen – Look ad the picture