DAG VAN DE ARCHITECTUUR 12 september 2020

Zoetermeer

SAVE the DATE

De Dag van de Architectuur Zoetermeer vindt in 2020 plaats op 12 september. De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving.

In verband met de coronamaatregelen zoeken wij naar een passende invulling van de Dag van de Architectuur. Dat doen wij samen met Open Monumentendag. In dit weekend staan nu zowel de nieuwe als oude bijzondere gebouwen in de schijnwerpers!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst wordt de Gemma Smid Architectuurprijs 2020 uitgereikt.

Meer informatie over het programma volgt.

Normaal vindt de Dag van de Architectuur plaats in juni. Door de coronamaatregelen is besloten deze dag naar september te verplaatsen, naar het weekend van Open Monumentendag.

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 15 juni 2019

Zoetermeer

In 2019 onder de vele bezoekers van de Dag van de Architectuur in Zoetermeer ook enkele bekende filmsterren. De acteurs van de Storytellers lieten zich inspireren door het interieur van business center de Unie dat helemaal in het teken staat van film. Daarnaast natuurlijk vooral aandacht voor dit bijzonder gebouw van J. Vlaming uit 1979. Opvallend veel originele details zijn bewaard gebleven, zoals de gevel en de bestrating bij de entree, maar ook in het interieur: lampen, lambriseringen met kasten en de parketvloer. Verleden en toekomst van de wijk Meerzicht kwamen ter sprake in de wandelingen in de omgeving van het gebouw en de expo met medewerking van INTI.

De Dag van de Architectuur vond plaats in en om Business center de Unie, een opvalland structuralistisch gebouw.
Met dank aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt!

Foto’s: ArchitectuurPunt en Alex Berendsen

PARTNERS 2019

logo gemeente Zoetermeer
logo dag van de bouw
logo de architect

Terugblik: DAG VAN DE ARCHITECTUUR zaterdag 2 juni 2018

Bedankt!

Veel bezoekers genoten 2 juni van de rondleidingen door de bijzondere opengestelde gebouwen en de activiteiten. Wat leuk dat jullie op de Dag van de Architectuur in Zoetermeer waren!

De organisatie bedankt alle architecten, vrijwilligers en de mensen van opengestelde gebouwen voor hun medewerking! Zonder jullie hadden we de Dag van de Architectuur in Zoetermeer niet kunnen organiseren.

Foto’s: Ad Jansen – Look ad the picture