ideeënprijsvraag zoetermeer maximaal park maximaal wonen

Stemmen publieksprijs ontwerpwedstrijd Van Tuyllpark ‘Maximaal Park, Maximaal Wonen’

Prettig en groen wonen in het Van Tuyllpark: hoe ziet dat eruit? Met die uitdaging gingen veertien teams van jonge ontwerpers aan de slag. Hier vind jij hun ontwerp-ideeën voor ‘Maximaal park, maximaal wonen’. Bekijk de ideeën en stem op je favoriet. Zo bepaal jij wie de publieksprijs wint. Stemmen kan tot 20 januari.

Wonen in het Van Tuyllpark

Zoetermeer wil groeien én groen blijven. Daarom is Zoetermeer op zoek naar ideeën hoe je groen en wonen kunt combineren. Het Van Tuyllpark is in deze ontwerpprijsvraag aangewezen als zoekgebied voor ‘parkwonen’. Op de oude sportvelden van DSO zouden woningen kunnen komen met veel groen, dat een extra onderdeel wordt van het park. Toekomstige bewoners moeten er fijn kunnen wonen. En het Van Tuyllpark moet toegankelijk blijven voor alle Zoetermeerders. De prijsvraag daagde de jonge ontwerpers uit om hiermee aan de slag te gaan.

Stem op het idee dat jij het beste vindt

De winnaar van de publieksprijs wint €500 en maakt meteen kans op de juryprijs van €2000. Een vakjury nomineert vier andere ontwerpen en kiest uit de vijf genomineerden de winnaar.  Stemmen kan via deze link.

Op 1 februari is de prijsuitreiking. Vanaf 11 februari kun je de vijf genomineerde ideeën, waaronder de winnaar(s) bekijken in het Stadhuis-Forum.

Jong BNSP (beroepsvereniging van Nederlandse stedenbouwkundigen en planologen) organiseert in samenwerking met gemeente Zoetermeer de ideeënprijsvraag ‘Maximaal Park, Maximaal Wonen’ in het Van Tuyllpark. Jonge stedenbouwkundigen en planologen konden een ontwerp inzenden.

Share your thoughts