Scholenproject Maak Meerzicht Mooier op het ONC Parkdreef van start

Scholenproject Maak Meerzicht Mooier op het ONC Parkdreef is 15 november van start gegaan. Wethouders Robin Paalvast (wonen) en Jan Iedema (economie en ook onderwijs) vroegen vol enthousiasme de leerlingen op maandagochtend om 8.30 in de aula wat leerlingen zouden bedenken als ze de wijk Meerzicht een stukje mooier zouden mogen maken.

Kortom acht 3 mavo klassen gaan de komende vijf weken in hun lessen Maatschappijleer in projectgroepjes aan de slag. Zij maken voorstellen, bedenken verbeterplannen voor de openbare ruimte in Meerzicht en zullen deze ook presenteren aan een jury in de laatste week van hun project. De groepjes met de beste ideeën mogen hun plannen in januari presenteren in de raadszaal!

Wat is voor de leerlingen de beloning? Een aardig prijsje, dat sowieso, maar het mooiste: het werkelijk uitvoeren door de gemeente van het ontwerp of idee van deze groepjes leerlingen. Deze mogelijkheid is er voor heel goede ideeën! Bovendien de ontmoeting met burgemeester Michel Bezuyen die de prijzen aan de winnende groepen leerlingen zal uitreiken. Spannend!

Share your thoughts