IKC Klimboom gevel met speelplaats

IKC Klimboom, Nesciohove 105-107 - nominatie Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Ontwerp: Architectenbureau Nouwens Roovers
Opdrachtgever: Opez
Foto’s: Alex Berendsen

IKC Klimboom voorgevel nominatie architectuurprijs

Het nieuwe gebouw geeft heel goed de visie van het Dalton onderwijs weer. De kinderen kunnen kiezen tussen individuele werkplekken, samenwerkplekken en groepswerkplekken in een ruimtelijk en spannend interieur. Architectenbureau Nouwens Roovers ontwierp een school met veel ruimtelijke kwaliteit. Het kleur gebruik past bij de belevingswereld van de kinderen.

Een royale tribune trap zorgt er voor dat deze ruimte in verbinding staat met de mediatheek op de verdieping. Tegenover de tribune trap bevindt zich het speellokaal. Deze ruimte is 60 cm verhoogd en vormt een prachtig podium voor het hele IKC Klimboom, als de mobiele tussenwand open is. Hier worden uitvoeringen of presentaties gehouden.

geveldetail architectuur IKC Klimboom

De gevel met opvallende verspringingen is gemetseld met bijzondere groen geglazuurde stenen bij de entree. Centraal in het ontwerp van IKC Klimboom staat de aula, die overgaat in de Daltonpleinen. Deze aula verbindt de A.M.G. Schmidt school en kinderopvang De Drie Ballonnen. Het hele binnengebied wordt overdekt door een schuin oplopend dak. Het gebouw is uiterst duurzaam: het energiegebruik is tot nul gereduceerd.

Interieur IKC Klimboom met karakteristieke trap
Gevel met schuin dak van ICK Klimboom

Vijf gebouwen zijn genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2018. De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Bekijk hier alle nominaties.

Je kunt ook stemmen! Maak een keuze uit de vijf genomineerde gebouwen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de eretitel Gemma Smid Publieksprijs 2018. Je kunt stemmen tot maandag 28 mei.