hospice en buurtzorgpension zoetermeer

Hospice en buurtzorgpension , Schoolstraat 1 - nominatie Gemma Smid Architectuurprijs 2020

Ontwerp: HW architecten
Opdrachtgever: Buurtzorg Nederland

karakteristieke erker hospice zoetermeer

Huiselijke sfeer

Het Hospice Zoetermeer is een gastvrij huis waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn kunnen verblijven in de laatste fase van hun leven. Het Hospice kan door de huiselijke sfeer een goed alternatief zijn voor thuis. Dit wordt ondersteund door de warme kleurstelling en de vorm van het gebouw. Het gebouw heeft schuine daken; één ervan bestaat uit zonnepanelen. De installaties voor het gebouw zitten onder het dak waardoor deze niet zichtbaar zijn.

paviljoen in het groen hospice zoetermeer

Het buurtzorgpension beschikt over 23 bedden. In de rustige en groene omgeving kunnen mensen tijdelijk verblijven als er thuis niet voldoende zorg is. De ontmoetingsruimte ligt aan de voorkant over de hele breedte van het gebouw. De extra hoogte onder de schuine kap zorgt hier voor een mooi ruimtelijk effect.

erkers van hospice zoetermeer

Paviljoen

Op de eerste verdieping ligt het buurtzorghotel. Stichting Hospice Groep Zoetermeer huurt de begane grond. Het gebouw naar ontwerp van HW architecten is paviljoenachtig van opzet en heel zorgvuldig gemaakt. Door een centrale gang liggen alle kamers en gemeenschappelijke ruimtes aan de gevel.

plastiek in de gevel hospice zoetermeer

Zes gebouwen zijn genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs 2020. De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Bekijk hier alle nominaties.

Je kunt ook stemmen! Maak een keuze uit de zes genomineerde gebouwen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de eretitel Gemma Smid Publieksprijs 2020. Je kunt stemmen tot zaterdag 12 september 2020 (15.00 uur).