opening project Gezond leven in De Entree door burgemeester Aptroot

Gezond leven in Zoetermeer, ideeën van scholieren voor een gezonde Entree

In samenwerking met ArchitectuurPunt Zoetermeer worden in oktober op twee scholen leerlingen uitgedaagd mee te denken over het ontwikkelen van een gezonde stad.

Nog iets specifieker: over het ontwikkelen van de nieuwe wijk De Entree, die ligt aan weerszijden van de huidige Afrikaweg, tussen Meerzicht en Driemanspolder. Burgemeester Aptroot opende op 7 oktober het project op ONC Parkdreef. Vanaf 14 oktober gaan ook de leerlingen van het Alfrink college aan de slag.

De leerlingen worden aan het denken en aan het werk gezet. Dit nieuwe stadsdeel moet zowel voor jong als voor oud een goed gebied worden om te leven. En daarom de vraag aan de nieuwe generatie: Wat beweegt jou?

Plannen voor een gezonde wijk

Vragen die de leerlingen mogen beantwoorden zijn: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de mensen die komen te wonen in dit nieuwe stadsdeel de woonomgeving als gezond zullen ervaren? Hoe bouw je zo gezond mogelijk?

De beste plannen, inclusief een maquette, een 3d-tekening of een film, die de werkgroepjes van leerlingen zullen maken worden gepresenteerd aan wethouder en de jury. De winnaars van de mooiste ideeën worden beloond met een prijs die wordt uitgereikt door burgemeester Charlie Aptroot in de Raadszaal. De winnaars van dit scholenproject worden straks eind november op deze website bekend gemaakt.

De leerlingen vinden de Afrikaweg nu maar saai en troosteloos, bleek bij de excursie. Velen waren er zelfs nog nooit geweest. Hoe gaan ze daar verandering in brengen? We zijn heel nieuwsgierig naar de plannen van de leerlingen voor een gezonde stad in de toekomst!

De scholen waarvan leerlingen aan de lessen en masterclasses meedoen zijn het Alfrink College (4 VWO) en het ONC Parkdreef (4 HAVO).

Het ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert het scholenproject in opdracht van en samen met Gemeente Zoetermeer

Share your thoughts