Nieuwe gevels Alfrink College

Alfrink College, Werflaan 45 - Winnaar publieksprijs Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Ontwerp: Architect Ralph Goutier
Opdrachtgever: Alfrink College
Foto’s: Rem van Schelt

Alfrink College vernieuwde voorgevel

Het entreegebied is geoptimaliseerd en er is meer ruimte gecreëerd. Dankzij die uitbreiding heeft iedere afdeling nu een eigen studieplein. Ook zijn er meer studieplekken voor leerlingen en is de pauzeruimte vergroot.

Ook de gevel van het Alfrink College is volledig vernieuwd. Bij de geplande verbouwing was dat in eerste instantie niet de bedoeling. Er kwam echter aan het licht dat er in 1985 constructiefouten zijn gemaakt. Hierdoor was de isolatie in de spouw tussen de binnen en buitenmuur verzakt. Bovendien was de veiligheid op de lange duur niet meer gegarandeerd. Zo kreeg het gebouw toch een hele nieuwe uitstraling. De boom in het interieur symboliseert het wortelen van de gebruikers van de school in het nieuwe gebouw.

Interieur met vide in Alfrink college Zoetermeer

Bij de renovatie van het Alfrink College zijn alle verschillende stijlen van de oude gebouwen samengesmeed tot een samenhangend geheel. Dit zorgt voor een hele nieuwe uitstraling. De prachtige bakstenen zijn mooi verwerkt en passen heel goed bij de kleur van de kozijnen. De leerlingen wensten meer kleur in het gebouw en dit is zeker goed terug te vinden in het interieur.

alfrink college interieur
Alfrink College Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer

Vijf gebouwen zijn genomineerd voor de Gemma Smid Architectuurprijs. De architectuurprijs is voor een ontwerp met aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. Bekijk hier alle nominaties.

Je kunt ook stemmen! Maak een keuze uit de vijf genomineerde gebouwen. Het gebouw met de meeste stemmen krijgt de eretitel Gemma Smid Publieksprijs 2018. Je kunt stemmen tot maandag 28 mei.