historisch en nieuwe bebouwing aan de Zegwaartseweg in Zoetermeer

Tentoonstelling Beeldkwaliteitsplan Historische Linten

Datum/Tijd
Date(s) - 06/05/2019 - 31/05/2019
Hele dag

Locatie: Stadhuis Forum Tentoonstellingsmeubel

Activiteit

Organisatie: Historisch Genootschap Oud Soetermeer


voorweg boerderij

De tentoonstelling toont de “historische linten” – wegen met lintbebouwing. De Voorweg en de Zegwaartseweg behoren tot de oudste wegen van Zoetermeer en zijn daarmee van grote historische waarde voor onze stad. De linten geven een beeld van de sfeer en geschiedenis van het agrarische dorp dat Zoetermeer ooit was. Het zijn nu geliefde woongebieden en recreatieroutes met een bijzonder karakter.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de bescherming van het karakter van de Zoetermeerse oude linten. Daarom heeft de gemeente samen met omwonenden en anderen een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Dit beeldkwaliteitsplan zegt iets over hoe een bouwplan aan deze linten eruit moet zien. Op 18 maart 2019 heeft de raad van de gemeente Zoetermeer dit Beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Het Historisch Genootschap Oud Soetermeer heeft recent een expositie gehouden over deze historische linten en het beeldkwaliteitsplan in haar pand aan de Dorpsstraat. In woord en beeld is de doelstelling van het plan verduidelijkt. Ook de hierin gebruikte termen als ‘bebouwingsdichtheid’ en ‘boerenerf’ worden in beeld gebracht. Deze expositie , inclusief een fotorapportage over ‘de linten toen & nu’, is te zien in het Forum vanaf 6 mei 2019.

historische foto woningen Zegwaartseweg Zoetermeer
Zegwaartseweg 66

Locatie:
Forum, plein Stad&Vrije tijd
Stadhuisplein 1, Zoetermeer
openingstijden: ma – zo 8.00- 20.00 uur

Foto boven: Zegwaartseweg 66, foto Ad Jansen

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"