tentoonstelling Ton van Zeijl in Forum

Tentoonstelling: Gebouwen van toen, mensen van nu – door Ton van Zeijl

Datum/Tijd
Date(s) - 07/03/2023 - 31/03/2023
10:00 - 18:00

Locatie: Stadhuis - Forum

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Bibliotheek, Ton van Zeijl


De maand maart 2023 kun je in de Forumbibliotheek genieten van een serie bijzondere foto’s.

Het zijn foto’s van fotograaf Ton van Zeijl gemaakt naar aanleiding van de viering van zestig jaar New Town Zoetermeer.

Eerder werkte Ton van Zeijl aan het boek de gave Stad mee en maakte hij architectuurfoto’s. Nu heeft hij architectuur gecombineerd met een portret van een bewoner of gebruiker van het gebouw. Dit kan een woning zijn of een kantoor bijvoorbeeld. Bij deze twee foto’s is een interview met diegene van het fotoportret toegevoegd.

Ton van Zeijl maakte deze serie in samenwerking met het ArchitectuurPunt Zoetermeer als onderdeel van de viering van zestigste verjaardag van de nieuwe stad Zoetermeer, de New Town Zoetermeer. Ton van Zeijl kreeg in Streekblad de ruimte om deze fraaie dubbelportretten van de architectuur en diens gebruiker en de mooie interviews te plaatsen.

De paginagrote artikelen zijn goed ontvangen en nu zijn de foto’s groot afgedrukt te bewonderen in de Forum-bibliotheek. 2e verdieping (ter hoogte van ingang Stadhuisplein) bij het meubel van Zoetermeer is de Plek.

Op dinsdagmiddag 7 maart om 16.00 uur zal er nabij de foto’s in de Forumbibliotheek een meet en greet zijn met Ton van Zeijl en een aantal geïnterviewden, vanaf 16.00 uur.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"