zoetermeer toen en nu in beeld door ad jansen

Tentoonstelling en fotoboek – Zoetermeer Toen en Nu in Beeld

Datum/Tijd
Date(s) - 30/10/2021 - 15/01/2022
Hele dag

Activiteit

Organisatie: Historisch Genootschap Oud Soetermeer


Fotograaf Ad Jansen laat met zijn foto’s zien hoe sterk Zoetermeer de afgelopen eeuw is veranderd. Op 30 oktober 2021 verschijnt zijn fotoboek ‘Zoetermeer Toen en Nu in Beeld‘. Het boek toont het dorp Zoetermeer zoals het was in de periode tussen 1900 en 1966. Jansen bracht  precies dezelfde plek van de historische foto’s opnieuw in beeld en laat zo duidelijk zien wat er is veranderd en wat er is gebleven. Het boek omvat 140 foto’s van de oude en deels verdwenen straten en gebouwen, van markante punten. Met doorkijkjes in het toen nog dorpse leven naast de nieuwe stad die Zoetermeer nu is.

De foto’s gaan vergezeld van kaartmateriaal en achtergrond informatie over de periode dat Zoetermeer groeide van een agrarisch dorp naar stad van 125.000 inwoners.

De tentoonstelling naar aanleiding van het boek is te bezoeken bij HGOS, Dorpsstraat 132, Zoetermeer. Kijk voor actuele openingstijden op de website van HGOS

Vanaf 30 oktober is het 170 pagina’s tellende fotoboek ‘Zoetermeer Toen & Nu in Beeld’ verkrijgbaar bij Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) in de Dorpsstraat, bij Boekhandel De Kler in het Stadhart en bij de boekwinkels van Sonneveld in Meerzicht en Oosterheem. De prijs is € 23,50.

galerijflat in plaats boerderij zoetermeer toen en nuzoetermeer toen en nu fotos

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"