zoetermeer 60 jaar new town flats uit de begin periode

Aftrap jubileumjaar – Zoetermeer 60 jaar New Town met online lezing

Datum/Tijd
Date(s) - 21/01/2022
15:00 - 16:30

Activiteit

Organisatie: Zoetermeer 60 jaar New Town


In 2022 is het 60 jaar geleden dat het besluit viel om rondom het dorp Zoetermeer een hele nieuwe stad te bouwen. De bouw van nieuwe steden zag men toen als oplossing van de woningnood, die ook in die tijd hoog was.

Wat maakt nieuwe steden anders dan andere steden? Hoe konden zij uitgroeien van satellietstad tot stad met eigen scholen, verenigingen, kantoren, winkels en culturele voorzieningen? En wat zijn de bijzonderheden van Zoetermeer? Michelle Provoost (directeur International New Town Institute INTI) en Margriet Panman (Adviseur Erfgoed en Architectuur Gemeente Zoetermeer) vertellen tijdens deze interactieve online lezing over het ontstaan en de ontwikkeling van nieuwe steden en Zoetermeer in het bijzonder.

Wethouder Robin Paalvast (Erfgoed en wonen) trapt vervolgens het speciale jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town af. Een jaar waarin tal van lokale organisaties allerlei activiteiten organiseren en publicaties maken over de unieke ontwikkeling van Zoetermeer in de afgelopen 60 jaar.

Datum: vrijdag 21 januari 2022
Tijd: 15.00 – 16.30 uur (inloop 14.55 uur)
Locatie: Online
Aanmelden:
Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden, dan ontvangt u de link voorafgaand aan de lezing

Programma:
14.55 uur Stream open
15.00 uur Welkom
15.10 uur inleiding Margriet Panman (Adviseur Erfgoed en Architectuur Gemeente Zoetermeer)
15.30 uur inleiding Michelle Provoost (directeur International New Town Institute INTI)
16.15 uur aftrap jubileumjaar door Robin Paalvast (wethouder erfgoed en wonen)

Initiatiefnemers en organisatie: Schatbewakers, Historisch Genootschap Oud Soetermeer HGOS, ArchitectuurPunt Zoetermeer, Gemeente Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer, Bureau City marketing Zoetermeer

Deelnemende organisaties: Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit (OZB), Museum de Voorde, CKC & Partners, Stadstheater Zoetermeer, Forum Zoetermeer

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"