Heempark en wijkcentrum oosterheem

Stadswijkgesprek – OOSTERHEEM

Datum/Tijd
Date(s) - 29/01/2019
20:00 - 22:00

Activiteit

Organisatie: Schatbewakers


OOSTERHEEM

– onderdeel van de zoektocht naar ‘de Ziel van Zoetermeer’

De fase van groeistad werd afgesloten. De grote klus, het maken van een stad, was daarmee natuurlijk nog niet helemaal geklaard. Immers, de gemeentelijke grenzen waren nog niet bereikt en er kon doorgebouwd worden. Zo ontstond de wijk Oosterheem. In een ander tijdsbeeld, met andere ontwikkelaars en met een heel ander woonprogramma; veel eigen woningbezit. Zo worden er mooie woningen gebouwd met bijvoorbeeld leuke collectieve back-yards. Er zijn goede voorzieningen op wijk niveau. Alles in een strakke, heldere ordening met lange rechte lijnen en een opvallend park in het hart van de wijk; het Heempark.

Strak en ruimtelijk in orde, maar hoe zit het nu met andere facetten van het stad zijn: zoals het sociaal-maatschappelijk aspect? Is alles echt goed bedacht, compleet genoeg? Is er nog in te vullen ‘vrije ruimte’ waar ‘jong en oud’ samen kunnen komen? Worden er dingen gemist en wat vinden de bewoners van de compleetheid?

In de onderliggende werkmethodiek die we hanteren bij de stadswijkgesprekken plaatsten Schatbewakers, de wijk op de plek van ‘de buik’. Hoe voelt deze wijk aan? Compleet of voelt een beetje incompleet beter? Welke risico’s heeft het denken over compleetheid in zich? Welk gevoel geeft deze wijk jou? Voel je je als bewoner van Oosterheem nu een echte Zoetermeerder?

Herken je je in deze kwesties of spelen er heel andere zaken in de wijk?

Kom luisteren en jou verhaal vertellen.

Datum                          :  29 januari 2019 
Aanvang                       :  om 20:00 uur
Afronding                      :  ca 22:00 uur
Inloop                            : vanaf 19:30 uur
Locatie                          : Wijkcentrum Oosterheem – Oosterheemplein 198

Organisatie: Schatbewakers Voor de organisatie van de avond is het wenselijk om even een reactie te ontvangen op mail@schatbewakers.nl

 

Foto’s: via Schatbewakers

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"