Stadswijkgesprek – DORP

Datum/Tijd
Date(s) - 08/01/2019
20:00 - 22:00

Activiteit

Organisatie: Schatbewakers


DORP – Het dorp in de stad; samen vormgeven aan onze stad

Organisatie: Schatbewakers – onderdeel van de zoektocht naar ‘de Ziel van Zoetermeer’

nieuwbouw in zoetermeer dorpTijdens de stadswijkgesprekken zijn ervaringen opgedaan, verhalen gehoord, gesprekken gevoerd, verbindingen gemaakt en langzaam wordt toegewerkt naar de afronding van deze 150 weken durende reis door de verschillende wijken. Deze reis is een onderdeel van onze zoektocht naar ‘de ziel’ van Zoetermeer.
Voor het oude bestaande stadsgebied van Dorpsstraat en Dorp is eerder een pilot georganiseerd (zie magazine 2 op www.schatbewakers.nl). Een stadswijkgesprek, waarin met name de Dorpsstraat als drager van een deel van de stadsidentiteit is besproken. De oogst van onder meer 10 gedichten heeft de Schatbewakers destijds gesterkt in de aanpak om in dialoog verder op zoek te gaan naar de verhalen van de stadsbewoners. Nu, nadat de reis door de verschillende wijken bijna op zijn eind is komen, komen zij terug in deze wijk en bij haar bewoners.
De reis lijkt te gaan resulteren in een rijke oogst. Een oogst aan ervaringen, waarderingen, kennis van en inzicht over de gebouwde omgeving als deel van het dagelijks leven. In de onderliggende methodiek van het kralenspel is het Dorp geplaatst op kraal 10. De kraal van de essentie; Wat is het goede idee? In welke ‘goede’ richting wil de stad zich ontwikkelen?

In het Dorp ligt het begin verborgen.

Er wordt gepraat over een schaalsprong. Deze kan gezien worden als een vierde sprong. De eerste was in 1932 toen de dorpen Zoetermeer en Zegwaard samengingen. De sprong van de groeistadperiode wordt gevolgd door de derde sprong onder de vlag van VINEX (Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra). Hoe doen we het een vierde keer?

Kom luisteren en jouw verhaal vertellen.

Datum                          :  8 januari 2019
Aanvang                       :  om 20:00 uur
Afronding                     :  ca 22:00 uur
Inloop                            : vanaf 19:30 uur
Locatie                          : DorpsLab – Dorpsstraat 110

Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname, maar voor de organisatie van de avond is het wenselijk om even een reactie van je aanwezigheid te ontvangen. Stuur je bericht aan: mail@schatbewakers.nl

groen in zoetermeer dorp

Foto’s: via Schatbewakers