boomgaard

Stadswijkgesprek – BUYTENWEGH DE LEYENS

Datum/Tijd
Date(s) - 18/05/2018
18:00 - 20:00

Activiteit

Organisatie: Schatbewakers


BUYTENWEGH DE LEYENS | “Over mooie en vieze plekken en de dingen die voorbijgaan…”
Organisatie: Schatbewakers – onderdeel van de zoektocht naar ‘de Ziel van Zoetermeer’

Spannend in deze grote wijk met twee centra zijn de grote verschillen tussen ‘schone’ plekken, die de rijkdom van het sub-urbaan wonen tonen en de ‘vieze’ plekken, die aandacht vragen om verpaupering tegen te gaan. In een aantal wooncomplexen staat de leefbaarheid onder druk en worden ingrijpende maatregelen voorgesteld in de bestaande woonomgeving. Zo wordt bij een deel van de woondekken door woningbouwcorporatie Vidomes voorgesteld om de garages gedeeltelijk af te sluiten. Door de gemeente wordt aan de bewoners naar hun wensen en ideeën gevraagd om de wijk mooier te maken. En er is sprake van diverse vormen van dynamiek; denk aan de grote projecten aan de randen van de wijk, zoals de skibaan aan het westen, de uitbreiding van het ziekenhuis en de ontwikkelingen rondom het woonhart. Daarnaast vinden er allerhande burgerinitiatieven plaats om wijkrestaurants en buurthuizen open te houden. Zie het succes van de wijktuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde. Broeit het in deze wijk of is er sprake van een normale stedelijke spanning?

Datum                        : 18 mei 2018

Locatie                        : Buurttuin Zoete Aarde – Broekwegzijde 

Inloop vanaf 17:30 uur

Aanvang                      : 18: 00 uur
Afgelopen                    : ca. 20:00 uur

Eigen bijdrage maaltijd : € 15

In verband met de organisatie wordt u verzocht zich aan te melden via mail@schatbewakers.nl en uw bijdrage in de kosten te storten op rekening: NL36 TRIO 0390 5224 57 t.n.v. Stichting Schatbewakers onder vermelding van tafelgesprekHet ontvangen bedrag is ‘uw ticket’ voor deelname.

Wat kunt u deze avond verwachten?
We gaan met elkaar aan tafel voor een mooie maaltijd en lekker drinken in de idyllische omgeving van de boomgaard aan de Broekwegzijde.

Bij goed weer doen we dat heerlijk buiten onder de fruitbomen.
Bij minder weer hebben we, met de kas, een goede uitwijkmogelijkheid.
We gaan om 6 uur aan tafel, neem voor uw eigen comfort eventueel iets warms mee.

Tijdens de maaltijd voeren van een open gesprek over de toekomst van de wijk en in het bijzonder het ‘hittepunt’. Wat speelt er nu echt in deze wijk?

We zijn op zoek naar het betrokkenen perspectief. Wat is uw ervaring? Waar maakt u zich boos over? Waar wordt u heel blij van? Als u het onverkort voor het zeggen had wat zou u dan doen?

De vraag naar het hittepunt past in de onderliggende methodiek die we als rode draad hanteren in onze zoektocht door de verschillende wijken naar de eigenheid van de wijk en daarmee van een stukje van Zoetermeer.

Aanmelden via mail@schatbewakers.nl

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"