meerpolder zoetermeer

Stadswijk wandelgesprek – MEERPOLDER

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2018
14:00 - 17:00

Activiteit

Organisatie: Schatbewakers


MEERPOLDER | Stadswijk wandelgesprek
Organisatie: Schatbewakers – onderdeel van de zoektocht naar ‘de Ziel van Zoetermeer’

In de Meerpolder wordt de dagelijkse gang van zaken nog grotendeels bepaald door het ritme van de seizoenen. Met een wandeling denken Schatbewakers aansluiting te vinden op dit ritme, het tempo van weleer. Dit lijkt een mooi startpunt voor het onderzoeken van de vraag; Welke vraag stelt de polder ons?

Datum                                : 07 juli 2018 
Aanvang                                : 14:00 uur
Afronding                              : ca 17:00 uur

Verzamelen                            : vanaf 13:30 uur
Locatie                                    : Gewoon Leuk Natuulijk
Meerpolder 28  ZOETERMEER

Fietsen kunnen geparkeerd worden op het erf. Komt u met de auto. Dan kunt u deze parkeren op de parkeerplaats tegenover de benzinepomp op de Zwaardslootseweg.
De wandeling wordt begeleid door stadsgids Sacha van Vlaardingen.
Er wordt een rondje gelopen zodat de wandeling eindigt bij het beginpunt. Daar is vervolgens nog gelegenheid tot napraten.In 2016 is aan het 400 jarig bestaan van de Meerpolder de nodige aandacht geschonken; door activiteiten van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer en het Gemeentearchief, maar ook door evenementen vanuit een actieve bewonersgroep (Trappen voor je prakkie; een fietstocht door de polder met eten onderweg).In een intuïtieve indeling gaven Schatbewakers de Meerpolder de plek van kraal 4; de vraag.
Als de polder staat voor het oorspronkelijke landschap, de leegte, staat ze dan in contrast met de gebouwde stad? Wat is de rol van de polder bij het in vorm krijgen/brengen van de stad? Welk beeld dragen de Zoetermeerders met zich mee over dit open fenomeen? Is deze grote ruimte ook een plek voor ontmoeting? Als we vanuit de polder naar onze stad kijken speelt een andere vraag op. Welke vorm (het Engelse ‘in shape’ zijn) moet de stad krijgen?Vragen, veel vragen. Schatbewakers nodigen u uit mee te wandelen en uw beeld, verhaal, gedicht, foto, lied, droom op locatie te delen of tijdens de wandeling te komen vastleggen.

In verband met de organisatie graag aanmelden via mail@schatbewakers.nl

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"