restaureren stadsmaquette in ckc op open dag

Stadsmaquette restaureren

Datum/Tijd
Date(s) - 20/03/2020
13:30 - 16:00

Activiteit

Organisatie: Schatbewakers


Net voor de zomer stemde de Zoetermeerse Gemeenteraad in met een motie over het beschikbaar stellen van werkkapitaal voor het herstellen van de stadsmaquette die eerder te zien was in de vloer van het stadhuis. De Schatbewakers willen deze schat graag behouden voor het collectieve geheugen van de stad Zoetermeer. Om dit te bereiken is een eerste stap: het samen werken aan de restauratie van de stadsmaquette.

Alcuin Olthof en Willem Hermans, samen Schatbewakers gaan met mensen die zich hebben aangemeld deze klus proberen te klaren en hopen dat onderweg de mooiste verhalen worden gedeeld. Deze verhalen kunnen worden vastgelegd op verschillende wijzen. Het restaureren van de stadsmaquette gebeurt in samenwerking met CKC&partners.

Uit de Kunst: het cultureel programma voor 55-plussers

Stadsmaquette restaureren maakt onderdeel uit van het programma ‘Uit de Kunst!’ Deelname hieraan is gratis. Vanaf vrijdagmiddag 4 oktober in het gebouw van CKC&partners gaat de werkgroep op vrijdagmiddagen tussen 13:30 en 16:00 uur aan de slag.  Er wordt informatie uitgewisseld, er worden ervaringen gedeeld en verhalen verteld en er wordt concreet aan de maquette gewerkt. Ook deelnemen? Meld u aan via info@schatbewakers.nl

Koffers

De Schatbewakers en hun ‘bouw- en schrijfploegje’  zullen aan het werk zijn in de foyer van het CKC. Het materiaal, het gereedschap en de maquettestukken en de losse onderdelen gaan de rest van de week in koffers. Hiervoor zijn de Schatbewakers op zoek naar koffers.

Datum : Iedere vrijdag
Tijd :  13.30 – 16.00 uur

Bijschrift foto: OPEN DAG van het CKC&partners, 7 september 1919 Foto: Simone Langeveld

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"