Stadslezing: Natuurinclusief bouwen

Datum/Tijd
Date(s) - 04/03/2020
19:00 - 20:30

Locatie: Podium in het Forum Café (Bibliotheek)

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Natuurinclusief bouwen en ontwerpen zorgt voor aantrekkelijke steden, die voor alle gebruikers een prettige leefomgeving zijn. Investeren in groene kwaliteit levert immers veel meer op dan alleen maar een mooi plaatje. Zoetermeer is al een hele groene stad. Hoe kunnen de daken en gevels van gebouwen gebruikt worden voor nog meer planten en dieren? Bouwers én particulieren kunnen met kleine en grote maatregelen heel veel doen.

Goed stedelijk groen zorgt voor verkoeling in de zomer, zuivert de lucht en biedt volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis.

Begin 2020 krijgt het binnenkort te realiseren woningbouwproject Happy Days te Zoetermeer een mooie waardering. Happy Days is door de Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging uitgeroepen tot winnaar van de Award Natuurinclusief bouwen en ontwerpen 2019.

Eén van de essenties van Happy Days is dat de natuur een prominente plek inneemt binnen het project, zodat er ook ruimte is voor verschillende dier- en plantensoorten.

Tijdens de lezing op 4 maart zullen Arjan de Groot van ERA contour, Filippus van Leeuwen van Plein06 architecten en Nina Ravestein van P.A.D. Landscape (Plant Art Design) alle drie vertellen vanuit verschillende invalshoeken over dit project en over natuurinclusief bouwen in het algemeen.

Arjan de Groot als projectontwikkelaar, Filippus van Leeuwen als landschapsarchitect en Nina Ravestein als designer van natuur in de stad.

Afbeelding boven: sfeerimpressie van woningbouwproject Happy Days. 

RESERVEREN:

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"