hout architectuur hotel van SeARC architecten

Online stadslezing: Hout architectuur

Datum/Tijd
Date(s) - 23/06/2020
19:00 - 20:30

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Foto boven: SeARCH Hotel Jakarta

Bouwen met hout heeft vele voordelen. Houtconstructies zijn duurzaam, gezond en circulair.  Kathrin Hanf van SeARCH architecture and urban planning laat tijdens deze digitale lezing op 23 juni om 19.00 uur zien, dat met hout prachtige en comfortabele gebouwen ontworpen kunnen worden. Van uitbouw en eengezinswoning tot appartementen, met hout is heel veel mogelijk, maar vergt wel een iets andere benadering in het ontwerp en de uitvoering.

SeARCH ontwierp het bijzondere Hotel Jakarta in Amsterdam. Zowel de 30 meter hoge constructie als de afwerking is grotendeels van hout. Ook maakten zij scholen die bestaan uit innovatieve geprefabriceerde houten modules, waardoor het gebouw in heel korte tijd gebouwd kan worden. Heeft hout architectuur de toekomst?

Hout in Zoetermeer

In Zoetermeer werden rond 1980 al een aantal interessante houten woningen gebouwd. Bijvoorbeeld in de wijk Seghwaert de houtskeletbouw woningen aan het Wingerdpark. Voorafgaand aan het verhaal van Kathrin Hanf worden een paar voorbeelden getoond.

Online lezing: wegens de coronamaatregelen biedt het ArchitectuurPunt in samenwerking met de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer de lezing online aan, via een livestream vanuit het Forum. Deze is voor iedereen toegankelijk. Ook zal er de mogelijkheid zijn online vragen te stellen.  Na aanmelding hieronder, ontvangt u een bevestiging met verdere uitleg en kort van te voren een mail met een link voor deelname.

 

houtskeletbouw woningen Zoetermeer

Foto: Cees Coers. Houtskeletbouw woningen naar ontwerp van Paschier en Vandensteen uit 1978 – 1980 toen er ook geëxperimenteerd werd met hout architectuur.

RESERVEREN:

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"