collectieve woonvormen door inbo architecten

Stadslezing: Collectieve woonvormen

Datum/Tijd
Date(s) - 26/10/2021
19:30 - 21:00

Locatie: Podium in het Forum Café (Bibliotheek)

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Collectieve woonvormen beleven na de hoogtijjaren in de jaren ‘70 en ‘80 een heropleving. Op 26 oktober 2021 zullen Angelique Bellemakers (adviseur social impact) en Stephanie Zeulevoet (architect) van Architectenbureau Inbo een aantal nieuwe woonvormen illustreren aan de hand van inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland zoals Space S in Eindhoven. Daarna voeren we samen het gesprek over wat dit betekent in de Nederlandse context, en specifiek de context van Zoetermeer.

Naar schatting wil zo’n 5 procent van de Nederlandse bevolking samenwonen met andere huishoudens. Dit klinkt als een nichemarkt. Maar door het beperkte collectieve aanbod in de huidige woningvoorraad en de opgave om de komende 10 jaar 1 miljoen woningen bij te bouwen, is de vraag naar collectieve woonvormen toch significant.

Tegelijkertijd is deze woonvorm momenteel nog niet makkelijk te realiseren. Financiering, het vinden van een kavel of leegstaand pand en het organiseren van een groep bewoners kan erg uitdagend zijn. Moeten we deze nieuwe vormen van wonen stimuleren? Wat levert het op? Hoe komen deze projecten tot stand en hoe kunnen we dit in de toekomst beter faciliteren?

De lezing kan weer worden bijgewoond in het Forum Zoetermeer. Er is een eenvoudige livestream verbinding beschikbaar.

collectieve woonvormen appartementen

Datum: Dinsdag 26 oktober 2021
Tijd: 19.30 – 21.00 uur (inloop met koffie / thee 19.15 uur)
Locatie: Forum café, Stadhuisplein 1 Zoetermeer

Aanmelden: onderaan deze pagina voor het bijwonen van de stadslezing in het Forum café.
Liever online meeluisteren? Stuur dan een mail naar info@architectuurpuntzoetermeer.nl

Architectenbureau Inbo is samen met de TU Delft en Gemeente Delft ‘Project Together!’ gestart. Met een breed programma aan excursies, seminars en lezingen wordt in de maanden september en oktober het debat over nieuwe vormen van woningbouw gevoerd.

Foto’s Rufus de Vries

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"