bioscoop in bovenstad stadscentrum zoetermeer

Stadscentrum Bovenstad – Architectuur wandeling met twee gidsen

Datum/Tijd
Date(s) - 28/02/2023
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling Centrum Bovenstad Zoetermeer


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daartussen in is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Het Stadscentrum met het ‘Stadshart’, de binnenstad van Zoetermeer neemt een speciale plaats in deze ontwikkelingen van de nieuwe stad.

New Town Zoetermeer is inmiddels haar 62ste levensjaar ingegaan. Het Stadscentrum is zo oud nog niet en werd boven het maaiveld gecreëerd. Dat is bijzonder. Een autovrij hart van de stad met tal van fijne voorzieningen.

Stadscentrum Bovenstad

Waar in Nederland vind je een stadhuisplein dat zes meter boven het maaiveld ligt? Het maakt het Stadshart dat met deze route wordt verkent uniek. Al het gemotoriseerde verkeer is weg uit de knusse winkelstraten en fijne pleintjes. De hoogteverschillen geven en heel eigen uitdagende sfeer aan deze Zoetermeerse plek, waar culturele voorzieningen zijn zoals musea, bioscoop, theater en volop horeca.

Architectuurwandelingen nu met twee gidsen!

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Naast een kunsthistorica zal een stedenbouwkundige (gemeente Zoetermeer) meewandelen deze keer.

Simone Langeveld neemt u mee terug in de tijd en Foke de Jong laat zien wat nieuwe plannen en ideeën zijn voor de binnenstad van Zoetermeer.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Stadhuis

bioscoop in bovenstad stadscentrum zoetermeer

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"