kleurrijke biocoop in bovenstad stadscentrumzoetermeer

Stadscentrum Bovenstad – Architectuur wandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2022
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daartussen in is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom wederom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer. Dit is de eerste van twee wandelingen door het stadscentrum.

Stadscentrum Bovenstad

Waar in Nederland vind je een stadhuisplein dat zes meter boven het maaiveld ligt? Het maakt het Stadshart dat met deze route wordt verkent uniek. Al het gemotoriseerde verkeer is weg uit de knusse winkelstraten en fijne pleintjes. De hoogteverschillen geven en heel eigen uitdagende sfeer aan deze Zoetermeerse plek, waar culturele voorzieningen zijn zoals musea, bioscoop, theater en volop horeca.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste ‘ommetjes’ architectuur vinden plaats in groepen van maximaal 12 deelnemers en zijn gratis.  De gids probeert wel een koffie/thee – stop in een gebouw te organiseren onderweg. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Centrum West

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"