woningen regelboogsingel Rokkeveen

Rokkeveen oud en nieuw – Architectuur wandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 05/09/2022
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daartussen in is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom wederom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer. Dit is de tweede van de twee wandelingen door de wijk Rokkeveen.

Rokkeveen oud en nieuw

Rokkeveen een wijk vol met historie? Zeker, op deze route zien we de sporen van de oude infrastructuren terug. Want bij het inrichten van deze grote woonwijk met kantoren en twee winkelcentra is ook rekening gehouden met oude bestaande wegen en deze werden waar mogelijk ingepast in de nieuwe plannen. Ieder deelwijkje van Rokkeveen kreeg een eigen architectonisch karakter variërend van modern-kubistisch tot klassieke Hollandse baksteenbouw. Rokkeveen een wijk rijk aan diversiteit

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste ‘ommetjes’ architectuur vinden plaats in groepen van maximaal 12 deelnemers en zijn gratis.  De gids probeert wel een koffie/thee – stop in een gebouw te organiseren onderweg. We houden ons aan de dan geldende coronamaatregelen.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: NS Station Zoetermeer Oost

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"