Architectuurwandeling Rokkeveen Floriadepark-Club Entree

Datum/Tijd
Date(s) - 28/03/2023
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling Rokkeveen Floriade, Club Entree, Florapark, Nelson Mandelabrug


Floriade, Nelson Mandelabrug, Club Entree

Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere nieuwe stad, New Town is? Inmiddels is Zoetermeer als New Town haar 62 ste levensjaar ingegaan.

Het is een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een fraaie infrastructuur (voor autoverkeer) in de hoofdletter H als basis en de unieke Zoetermeerlijn die na een korte tijd als trein nu een belangrijke tramverbinding is met Den Haag en Rotterdam. Tussen deze infrastructuren is in ruim 60 jaar tijd een nieuwe stad met goede fietspaden ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!
Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’45 – architectuur tot heden te laten zien.

Deze keer gaan we op archtectuursafari rondom de Nelson Mandelabrug!

Rokkeveen Floriade

In 1992 mocht Zoetermeer miljoenen bezoekers ontvangen aan de andere kant van de snelweg A12. De Nelson Mandelabrug werd gerealiseerd en het Floriadeterrein werd ingericht.
Het is nog zo goed zichtbaar op deze wandeling door Rokkeveen West, met de woonwijk die hier na de Floriade werd gebouwd eigenlijk in het park… We komen natuurlijk langs de Floraplas, de woningen met een kuif en de geweldige Follies in het Florapark.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste  architectuurwandelingen vinden plaats in groepen van maximaal 16-20 deelnemers en zijn gratis.
De gids probeert een koffie/thee – stop in een gebouw te organiseren onderweg.

Deze keer worden we ontvangen in Club Entree en krijgen we informatie over de toekomst van dit gebied en kunt u ook de stadsmaquette bezoeken die Zoetermeer laat zien tussen ca 1968 en het jaar 2000.

Maak foto’s onderweg! Dat vinden we heel leuk. Deel je deze met je gids, dan worden ze op Instagram van Architectuurpunt Zoetermeer geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Station Zoetermeer (Randstadrail halte Driemanspolder) Uitgang Rokkeveen

Bekijk ook eens andere activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"