voorgevel il classico

Expeditie #2 Transformatie kantoor naar gasloze woningen – Il Classico

Datum/Tijd
Date(s) - 10/04/2019
16:00 - 17:30

Locatie: Il Classico, Europaweg 135 Zoetermeer

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Het voormalige kantoorgebouw Il Classico is op initiatief van Resim Vastgoed omgebouwd naar luxe jongerenwoningen. Twee aspecten maken deze transformatie bijzonder: de speciale oplossingen die de geluidshinder van de tunnelbak tegengaan en de duurzame warmtepomp. Albert van Eerden van architectenbureau Meijer en van Eerden, Willem Minnen van Resim en Rob van Bergenhenegouwen van Nibe vertellen u alle wetenswaardigheden over dit project tijdens het projectbezoek. Ook kunt u enkele woningen van binnen bekijken.

Het kantoorpand is oorspronkelijk begin jaren 90 gebouwd, toentertijd voor Zeeman Vastgoed en ontworpen door Van der Zee en Ybema, gevestigd in Zoetermeer. Het gebouw heeft enkele klassieke kenmerken, zoals de “zuilen” van geglazuurd metselwerk naast de entree.

Nu is Il Classico door Resim Vastgoed uit Harskamp getransformeerd naar 53 woningen. De twee kamer appartementen zijn vooral bestemd voor jongeren. De gasloze woningen hebben elk een eigen lucht-water warmtepomp.

Resim heeft eerder met architectenbureau Meijer en van Eerden twee gebouwen aan de Engelandlaan getransformeerd tot jongerenwoningen, Dutchport en City House.

Nieuwe jongerenwoningen in Il Classico

Projectbezoek op woensdag 10 april 2019 om 16 uur met toelichtingen en rondleiding door Willem Minnen (Resim Vastgoed), Albert van Eerden en Michel Duyndam (architectenbureau Meijer en van Eerden)
– Maximaal 32 deelnemers

Reserveren:

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"