Nul op de meter Palenstein transformatie eengezinswoningen

Expeditie #1 Nul op de Meter woningrenovatie Palenstein

Datum/Tijd
Date(s) - 29/08/2018
19:00 - 20:30

Locatie: Van der Maasstraat 46 Palenstein, Zoetermeer

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Palenstein moet de eerste aardgasloze wijk van Zoetermeer worden. 120 bestaande woningen van De Goede Woning worden daarom getransformeerd tot energieneutrale woningen met Nul op de Meter. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u zien tijdens het projectbezoek met Christine Smit-Vriesema van A3 Architecten en Machiel Peltenburg van Dura Vermeer. Er zijn zowel oorspronkelijke als nieuwe woningen te zien.

Nul-op-de-Meter betekent dat het huis evenveel (of meer) energie opwekt als het nodig heeft voor het huis en het huishouden. Voor de bestaande gevels wordt een nieuwe gevel geplaatst en de woningen krijgen een nieuw dak en verwarmingssysteem. A3 Architecten gebruikt stucwerk in lichte kleuren om de donkere woningen wat lichter te maken. De herkenbaarheid van de blokken binnen de wijk word versterkt door verschillende kleuren baksteen in de kopgevels en plinten van de blokken. Horizontale elementen zorgen net als in het oorspronkelijke ontwerp voor accenten.

De bewoners krijgen na deze ingrijpende transformatie een comfortabele woning. Ze hebben straks geen gasrekening meer. Maar houden nog wel de stroomrekening omdat het energienet als buffer wordt gebruik, waarvoor transportkosten betaald worden.

nul op de meter palenstein woningen voor en tijdens transformatie
Foto’s: website A3 Architecten

Projectbezoek woensdag 29 augustus 2018: Nul op de Meter Palenstein met toelichtingen van Christine Smit-Vriesema (A3 Architecten) en Machiel Peltenburg (Dura Vermeer).

Reserveren:

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"