prijsuitreiking NTKZ

Prijsuitreiking New Town Kunstprijs Zoetermeer NTKZ

Datum/Tijd
Date(s) - 23/02/2023
19:30 - 22:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Prijsuitreiking New Town Kunstprijs Zoetermeer NTKZ

Op donderdag 23 februari 2023 reikt burgemeester Michel Bezuijen de New Town Kunstprijs Zoetermeer uit in het CKC & partners.

De winnaars ontvangen een award, special gemaakt door street artist Tobias Becker Hoff.

Het belooft een feestelijke avond te worden. Er kan genoten worden van diverse optredens maar ook van een mooi aaneensluitend programma waarin zowel de Kunst en Cultuurprijs en de Stimuleringsprijs worden uitgereikt als de NTKZ-Awards.
Iedereen die deze avond komt wordt feestelijk onthaald met onder andere circus-acts!

Waarom is Zoetermeer voor jou de plek? Iedere amateur kunstenaar kan voor de NTKZ tot 31 januari een kunstwerk inzenden in woord, (bewegend) beeld of geluid. Voor scholieren (12 – 18 jaar) is er een aparte categorie! Er zijn veel prachtige kunstwerken ingezonden.
Meer informatie NTKZ klik hier >

Zoetermeer 60 jaar New Town

In 2022 was het 60 jaar geleden dat het dorp Zoetermeer zich aanbood als overloopkern voor Den Haag. De woningnood die in 1962 ook ontzettend groot was, werd opgelost door rondom het historische dorp een hele nieuwe stad te bouwen. Maak een kunstwerk waarmee je laat zien wat Zoetermeer voor jou betekent. Jouw kunstzinnige cadeau aan de jarige stad. Bekijk hier alvast de eerste inzendingen >

De kunstwerken worden beoordeeld door de jury die bestaat uit kunst- en media professionals. Maak alvast kennis met de juryleden  Natalie Vinke (Kunstgarage Franx), Robbert Roos (stadsdichter Zoetermeer), Marus van der Made (beeldend kunstenaar) en de wethouder Cultuur, Wim Blansjaar.

Programma uitreiking NTKZ

Datum: donderdag 23 februari 2023
Locatie: CKC & partners, Leidsewallen 80 Zoetermeer

19.30  – 20.00 uur inloop

20.00 – 21.30 uur feestelijke prijsuitreiking

22.00 uur borrel

Een selectie van de inzendingen zal worden getoond in het CKC & Partners. Na een toelichting door de jury reikt de burgemeester de prijzen uit in vier verschillende categorieën.

De prijsuitreiking valt samen met de uitreiking van de jaarlijkse Kunst en Cultuurprijs. Zo kun je ook kennismaken met de meest creatieve, bijzondere of indrukwekkende culturele initiatieven van dat jaar.​ Meld je hieronder aan!

Kijk hier voor meer informatie over de New Town Kunstprijs Zoetermeer NTKZ en inzenden >

Organisatie NTKZ: ArchitectuurPunt Zoetermeer in opdracht van gemeente Zoetermeer

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"