morgenstarkerk in zoetermeer

Open Monumentendag

Datum/Tijd
Date(s) - 10/09/2022 - 11/09/2022
11:00 - 16:00

Activiteit

Organisatie: Comité Open Monumentendag Zoetermeer


Op 10 en 11 september is de Open Monumentendag 2022. Alle locaties zijn geopend op zaterdag 10 september, een enkele ook op zondag 11 september. In het programmaboekje en op de website van het Comité Open Monumentendag Zoetermeer openmonumentendag.nl vindt u alle informatie over de monumenten en gebouwen, de openingstijden en de activiteiten die daar plaatsvinden. Het programmaboekje is verkrijgbaar bij het StadhuisForum, boekhandel De Kler in het Stadshart en bij HGOS in de Dorpsstraat 132.

Het thema van de Open Monumentendag is 60 jaar New Town. De Open Monumentendag wordt daarom geopend door het onthullen van een informatiebord aan de De la Gardestraat. Op deze plek werd 60 jaar geleden gestart met de bouw van het nieuwe Zoetermeer.

Natuurlijk is er een groot aantal locaties geopend die al eerder deelnamen aan de Open Monumentendag. Maar er zijn ook nieuwe deelnemers, zoals de Morgensterkerk aan de Nassaulaan, de Ichthuskerk in Seghwaert, de vernieuwde Balijhoeve en stadstuin de Warande in het Stadshart. Een andere nieuwe deelnemer is Kunstgarage Franx aan de Vlamingstraat. Waarschijnlijk is het de laatste keer dat u de watertoren In Rokkeveen kunt bezoeken. Deze krijgt binnenkort namelijk een nieuwe bestemming. Ook zijn er rondleidingen over de nieuwe daktuin op het Stadhuis.

In ‘t Nieuwe Huis, het verenigingsgebouw van HGOS aan de Dorpsstraat 132, is de tentoonstelling ‘Tussen dorp en groeistad’ over de uitbreiding van Zoetermeer in de periode van 1945-1962 te zien. De tentoonstelling over architect Jan Sterenberg, de ontwerper van de wijk Buytenwegh, is dit weekend voor het laatst te bezichtigen in Club Entree, het voormalig IBM-gebouw, Boerhaavelaan 11. Daar is ook de maquette van Zoetermeer en de expositie over de Zoetermeerlijn te bekijken.

Programma: openmonumentendag.nl

Let op: Daktuin Savelsbos is NIET open

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"