Sportkoepel Olympus, modern erfgoed architectuur

Open Monumentendag 2019

Datum/Tijd
Date(s) - 14/09/2019
Hele dag

Activiteit

Organisatie: Historisch Genootschap Oud Soetermeer


open monumentendag zoetermeer programmaOp zaterdag 14 september 2019 is de Open Monumentendag Zoetermeer. Historische gebouwen, waaronder sportkoepel Olympus, kunnen bezocht worden.

Op Open Monumentendag 2019 is dit jaar landelijk gekozen voor het thema ‘Plekken van Plezier’. Zo is er dit jaar weer een aantal kerken geopend en daar zijn de activiteiten op deze dag verbonden aan dit thema. Andere bijzondere gebouwen met een plezierig karakter zijn speelboerderij Het Buitenbeest, Sportkoepel de Olympus, molen De Hoop en de Sara Lydiahoeve (restaurant Hudson). In de Dorpsstraat speelt de fanfare Kunst en Vriendschap en in het pand van het Historisch Genootschap is de expositie Plezier in Zoetermeer te bezichtigen.
Nieuw dit jaar is de aandacht die wordt besteed aan bijzondere voor publiek toegankelijke gebieden. U kunt deelnemen aan een rondwandeling van de stadsgidsen door het Wilhelminapark en over de onlangs gerestaureerde begraafplaats van de Nicolaaskerk. Plaatsen van rust en verstilling en daarmee soms ook van plezier.

De Open Monumentendag wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Robin Paalvast in een historische perenboomgaard, de Hof van Seghwaert, aan de Zegwaartseweg. Daarbij wordt door hem een informatiebord over de boomgaard onthuld. Naar aanleiding van het eerste lustrum van de Hof van Seghwaert is een jubileum boek verschenen dat aan hem zal worden aangeboden.

Plezier valt er genoeg te beleven op deze dag. De monumenten, gebouwen, fanfare en gebieden nodigen daartoe uit. De monumenten zijn geopend tussen 11.00 en 16.00 uur tenzij anders vermeld. Niet alle monumenten zijn even goed toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. In het programmaboekje vindt u per adres gedetailleerde informatie, ook over afwijkende toegangstijden.

De Open Monumentendag wordt georganiseerd door het Historisch Genootschap Oud Soetermeer in samenwerking met de gemeente Zoetermeer

Foto boven: HGOS stadsarchief

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"