Oosterheem, Het Veld, De Hoven, De Waterrand, De Wadi & Heemburgh – Architectuur wandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 18/11/2022
13:30 - 16:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling Oosterheem, De Hoven, De Wadi & Heemburgh, De Waterrand, Het Veld, Zoetermeer 60 jaar New Town


Zoetermeer is een bijzondere New Town!

In het jubileumjaar 2022 – dit jaar wordt gevierd dat de New Town Zoetermeer 60 jaar jong is – worden gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Een nieuwe stad met zichtbare oude infrastructuren en een fraaie nieuwe infrastructuur met de hoofdletter H als basis en een RandstadRail-traject in een dubbelklapte lus door de stad.
Daarin is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien.

Oosterheem, Het Veld, De Hoven, De Waterrand, De Wadi & Heemburgh

Wonen in het oosten van Zoetermeer

In Nederland werd in 1993 de bouw van een grote hoeveelheid nieuwe woningen aangekondigd. Meer dan 800.000 stuks zouden in ongeveer 20 jaar tijd, in of direct langs de bestaande steden gebouwd gaan worden.
Zoetermeer zou eigenlijk geen Vinex-wijk (Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra) krijgen, omdat bouwen aan de oostzijde van de stad het landschap van het Groene Hart zou aantasten. Toch resulteerde de volkshuisvestingsproblematiek van toen in de regio, in een grote uitbreiding van Zoetermeer met de wijk Oosterheem; een thuis in het oosten van de stad.

Verzamelen bij RR-halte Willem Dreeslaan.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste architectuurwandelingen vinden plaats in groepen van circa 12 deelnemers en zijn gratis.  De gids probeert een koffie/thee – stop te organiseren onderweg.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Willem Dreeslaan

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"