fragment omslag publicatie nieuwe kansen voor erfgoed in Zoetermeer

Online presentatie: Nieuwe kansen voor Zoetermeers erfgoed

Datum/Tijd
Date(s) - 23/12/2021
09:30 - 11:00

Activiteit

Organisatie: Academie van Bouwkunst Rotterdam, ArchitectuurPunt, Gemeente Zoetermeer


Studenten bieden nieuwe perspectieven op (her)waardering van Post 65 erfgoed in Zoetermeer. Zij presenteren hun publicatie ‘Zoektocht naar suburbane stedelijkheid. Nieuwe kansen voor Zoetermeers erfgoed’. Gemeente Zoetermeer, Academie van Bouwkunst Rotterdam en Architectuurpunt Zoetermeer nodigen u van harte uit voor de online presentatie op 23 december om 9.30 uur.

Afgelopen jaar deden studenten van de Academie van Bouwkunst Rotterdam onderzoek naar de kwaliteit en kansen van erfgoed in Zoetermeer. De resultaten van dit onderzoek zijn nu gebundeld in een publicatie.

De aanleiding voor de studio ‘Zoektocht naar suburbane stedelijkheid’ van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst was om woningbouwexperimenten én de oorspronkelijke idealen van suburbane stedelijkheid opnieuw te bekijken en analyseren. Om vervolgens met voorstellen voor veerkrachtige buurten voor de toekomst te komen.

In het voorjaar van 2020 startte een groep studenten met hun verkenning. Het was het begin van een ontdekkingstocht waarbij een gefascineerde kijk op Zoetermeer ontstond. De studenten ontwikkelden verschillende scenario’s waarbij de oorspronkelijke vernieuwing samensmolt met nieuwe visies en ideeën. Oorspronkelijke idealen werden aangevuld met nieuwe, actuele ideeën en ontwerpen.

Programma:

– Welkom door wethouder Robin Paalvast, gemeente Zoetermeer

– Introductie van aanleiding en opzet van studio door docenten JaapJan Berg, Like Bijlsma en Wander Hendriks

– Drie korte presentaties door studenten Jelle van Kampen, David Sonntag en Michelle Tanis

– Aanbieden van eerste exemplaar aan wethouder Robin Paalvast

– Q&A met studenten, wethouder en publiek.

Wat zijn de geleerde lessen uit de studio? Hoe pakt de gemeente de transformatie van erfgoed op dit moment aan? Wat zijn plannen en verwachtingen voor de korte en middellange termijn op gebied van erfgoed en transformatie? Hoe passen de ontwerpen uit de studio in het denken en werken aan erfgoed in Zoetermeer?

-Afsluiting door moderator JaapJan Berg

Meld u hieronder aan en ontvang de link voor de online bijeenkomst [check uw spam als u geen bevestiging van inschrijving krijgt].

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.