houtskeletbouw woningen seghwaert zoetermeer

‘Ommetje Seghwaert’ – Architectuurwandeling met gids

Datum/Tijd
Date(s) - 19/10/2020
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie:


UITGESTELD – Wij maken de nieuwe datum bekend zodra wij weer verantwoord wandelingen kunnen organiseren

Gaat u mee op tijdreis door New Town Zoetermeer? In deze reeks ommetjes gaat uw gids terug in de tijd door de stad en vertelt zij aan de hand van de architectuur haar (bouw) geschiedenis. We beginnen bij de jongste groeikernwijk en zullen rond de kersttijd eindigen in Dorpsstraat ‘Ons dorp’.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Seghwaert

Een multidisciplinair projectteam boog zich over het ontwerp van Seghwaert. Bovendien was het gewoner geworden dat je als toekomstig woningeigenaar ook inspraak had. Er waren zogenaamde ‘eigenbouwprojecten’. Ontdek dat er in Seghwaert zeer veel verschillende typen woningen voorkomen met evenzoveel aardige details. Dat er een omslag in het ontwerp van woonwijken plaatsvond met hier als voorman stedenbouwkundige en architect Carel Weeber, dat is in Seghwaert ook terug te zien. Van ‘knus’ naar ‘strak’.

Architectuur Ommetjes

Er zijn inmiddels 10 Architectuur Ommetjes gevat in vijf prachtige wandelkaarten met op iedere uitgevouwen zijde 1 Architectuur Ommetje; een wandelroute van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die ochtend mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Aanmelden is noodzakelijk, in deze onzekere tijden met Covid-19. De 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd. Er is daarom plaats voor maximaal 10 wandelaars. Startpunt: Randstadrailhalte Seghwaert

Coronarichtlijnen

We  leven als bezoeker en organisatie alle RIVM richtlijnen na, waar we de laatste tijd zo bekend mee zijn geraakt:

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.
• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
Ook tijdens de wandeling en toelichtingen hanteren we de 1,5 meter afstand. 

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u (milde) klachten heeft.

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"