architectuur in noordhove zoetermeer

‘Ommetje Noordhove’ – Architectuurwandeling met gids

Datum/Tijd
Date(s) - 04/10/2021
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Gaat u mee op tijdreis door New Town Zoetermeer? In deze reeks ommetjes gaat uw gids terug in de tijd door de stad en vertelt zij aan de hand van de architectuur haar (bouw) geschiedenis. We beginnen bij de jongste groeikernwijk en zullen rond de kersttijd eindigen in Dorpsstraat ‘Ons dorp’.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Noordhove

Deze wijk die in een moderne taartpunt tegen Seghwaert werd ‘geplakt’ heeft een langgerekte bouwgeschiedenis. Juist hier is de invloed van een nieuwe generatie stedenbouwkundigen en architecten goed herkenbaar en te zien. Randstadrailhalte Leidsewallen die zowel het meest noordelijke stuk van Seghwaert als Noordhove ontsluit is het startpunt.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Leidsewallen

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 12 Architectuur wandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. Een wandelroute van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die ochtend mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Coronarichtlijnen

We  leven als bezoeker en organisatie alle RIVM richtlijnen na, waar we de laatste tijd zo bekend mee zijn geraakt:

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u (milde) klachten heeft.

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.