Sportkoepel Olympus, modern erfgoed architectuur

‘Ommetje Meerzicht Hoog’ – Architectuur wandeling met gids

Datum/Tijd
Date(s) - 08/11/2021
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Gaat u mee op tijdreis door New Town Zoetermeer? In deze reeks ommetjes gaat uw gids terug in de tijd door de stad en vertelt zij aan de hand van de architectuur haar (bouw) geschiedenis. We beginnen bij de jongste groeikernwijk en zullen rond de kersttijd eindigen in Dorpsstraat ‘Ons dorp’.

Meerzicht Hoog

Hoogbouw of laagbouw. Meer of polder. De woonwijk Meerzicht was een wijk vol experimenten. Dit leverde zeer gevarieerde en opvallende architectuur op. Tijdens deze afwisselende route kom je langs gevarieerde bouwwerken, van kantoorgebouwen tot woningen. Daarnaast ontdek je de verschillende boerderijen in de wijk, waaronder een boerderij die verbouwd is tot cultuurpodium, en de overdekte indoor speeltuin. Voor iedereen zit er wat tussen.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Voorweg Laag

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 12 Architectuur wandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. Een wandelroute van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die ochtend mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Coronarichtlijnen

We  leven als bezoeker en organisatie alle RIVM richtlijnen na, waar we de laatste tijd zo bekend mee zijn geraakt:

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u (milde) klachten heeft.

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.