dorpsstraat zoetermeer

‘Ommetje Dorpsstraat’ – Architectuur wandeling met gids

Datum/Tijd
Date(s) - 06/12/2021
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Uitgesteld wegens slecht weer naar 6 december 2021: Gaat u mee op tijdreis door New Town Zoetermeer? In deze reeks ommetjes gaat uw gids terug in de tijd door de stad en vertelt zij aan de hand van de architectuur haar (bouw) geschiedenis. We beginnen bij de jongste groeikernwijk en eindigen met deze wandeling in Dorpsstraat ‘Ons dorp’.

Dorpsstraat

Tijdens deze wandeling wordt de Zoetermeerse Dorpsstraat beleefd als het historische deel van bebouwd Zoetermeer. De route gaat langs gemeentelijke en rijksmonumenten en volgt de buurvaart met twee Dobbe’s en verschillende bruggen hieroverheen. Zoetermeer vormde de helft van een zogenaamd tweelingdorp en bestond uit de twee versmolten dorpskernen Zegwaart (arm) en Zoetermeer (rijk). In 1935 zijn ze bestuurlijk samengevoegd tot Zoetermeer.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Stadhuisplein 1 (Randstadrailhalte Stadhuis / Forum)

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 12 Architectuur wandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. Een wandelroute van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die ochtend mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Coronarichtlijnen

We  leven als bezoeker en organisatie alle RIVM richtlijnen na, waar we de laatste tijd zo bekend mee zijn geraakt:

• Houd 1,5 m afstand.

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u (milde) klachten heeft.

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"