bioscoop in bovenstad stadscentrum zoetermeer

‘Ommetje Stadscentrum Bovenstad’ – Architectuurwandeling met gids

Datum/Tijd
Date(s) - 20/09/2021
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie:


Gaat u mee op tijdreis door New Town Zoetermeer? In deze reeks ommetjes gaat uw gids terug in de tijd door de stad en vertelt zij aan de hand van de architectuur haar (bouw) geschiedenis. We beginnen bij de jongste groeikernwijk en eindigen in Dorpsstraat ‘Ons dorp’.

Het thema is Architectuur in Zoetermeer als groeikern. Zoetermeer is immers een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

Stadscentrum Bovenstad

Waar in Nederland vind je een stadhuisplein dat zes meter boven het maaiveld ligt? Het maakt het Stadshart dat met deze route wordt verkent uniek. Al het gemotoriseerde verkeer is weg uit de knusse winkelstraten en fijne pleintjes. De hoogteverschillen geven en heel eigen uitdagende sfeer aan deze Zoetermeerse plek, waar culturele voorzieningen zijn zoals musea, bioscoop, theater en volop horeca.

Architectuur wandelingen

Er zijn inmiddels 12 Architectuur wandelingen gevat in prachtige wandelkaarten. Een wandelroute van circa vijf kilometer. De gids neemt voor iedere deelnemer een exemplaar van de route van die ochtend mee. Indien mogelijk inclusief een koffiestop / bezichtiging pand op de route.

Aanmelden is noodzakelijk, in deze onzekere tijden met Covid-19. De 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd. Er is daarom plaats voor maximaal 10 wandelaars. Startpunt: bij Randstadrailhalte Centrum West

Coronarichtlijnen

We  leven als bezoeker en organisatie alle RIVM richtlijnen na, waar we de laatste tijd zo bekend mee zijn geraakt:

• Was vaak je handen met water en zeep.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen.
• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
Ook tijdens de wandeling en toelichtingen hanteren we de 1,5 meter afstand. 

Verder vragen wij u om af te melden en thuis te blijven wanneer u (milde) klachten heeft.

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"