pleintjesplan meerzicht van leo de jonge

Architectuurwandeling Meerzicht vanaf Club Entree

Datum/Tijd
Date(s) - 16/05/2023
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling, Bredewater, Club Entree, Meerzicht, Pleintjesplan, WC Meerzicht


pleintjesplan meerzicht van leo de jonge

Meerzicht vanaf Club Entree

Zoetermeer is een bijzondere New Town.
Het is een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een fraaie infrastructuur (voor autoverkeer) in de hoofdletter H als basis en de unieke Zoetermeerlijn die na een korte tijd als trein nu een belangrijke tramverbinding is met Den Haag en Rotterdam. Tussen deze infrastructuren is in ruim 60 jaar tijd een nieuwe stad met goede fietspaden ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!
Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’45 – architectuur tot heden te laten zien.

Kantorenstrook, Waterbuurt, Pleintjesplan en  Winkelcentrum Meerzicht

Op deze architectuursafari verken je het deel van Meerzicht dat het dichtst bij de nieuwe wijk Entree ligt.
Aan het Bredewater, de straat die parallel aan de Boerhavelaan loopt, staan grote kantoren met een herkenbare eigen architectuur. Daarachter is de Waterbuurt én experiment het Pleintjesplan ontwikkeld door architect Leo de Jonge. Niet ver van dit Landenbuurtje en de Fivelingo is Winkelcentrum Meerzicht en de grote galerijflat aan het Savelsbos waar de ‘hangende tuin’ met daaronder de nog aanwezige parkeergelegenheid. Na dit rondje architectuur in Meerzicht is in Club Entree in het kantoorgebouw aan de Boerhavelaan 33, koffie of thee én een toelichting bij de oude Stadsmaquette door een van de Schatbewakers en een toelichting bij de maquette van het nieuwe stadsdeel Entree door een landschapsarchitect.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste  architectuurwandelingen vinden plaats in groepen van maximaal 16-20 deelnemers en zijn gratis.

Maak foto’s onderweg! Dat vinden we heel leuk. Deel je deze met je gids, dan worden ze op Instagram van Architectuurpunt Zoetermeer geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Club Entree, Boerhavelaan 33, nabij RandstadRailhalte Driemanspolder en NS Station Zoetermeer

Bekijk ook eens andere activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.