Meerzicht Laag – Architectuur wandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 22/07/2022
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling Meerzicht, Zoetermeer 60 jaar New Town


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daar tussenin is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Meerzicht laag

Meerzicht zou een wijk worden met heel veel hoogbouw. De plannen werden bijgesteld: van 74% hoogbouw naar 59% hoogbouw.

Nieuwe plannen kwamen er voor de woonwijk Meerzicht. Wanneer er niet meer zoveel de hoogte ingebouwd kan worden hoe winnen we dan ruimte voor zoveel mogelijk woningen? Meerzicht is de wijk van het experiment! Wandelt u mee langs inventieve laagbouwprojecten en het vrolijke project van Benno Stegeman, De Koepeltjesbuurt?

 

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste ‘ommetjes’ architectuur vinden plaats in groepen van circa 12 deelnemers en zijn gratis.  De gids probeert een koffie/thee – stop te organiseren onderweg.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

#architectuurpuntzoetermeer.nl

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Meerzicht

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"