voorbeeld punaise-architectuur typisch jaren tachtig

Filmvertoning- Post’ 65 Ons Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 16/03/2024
14:00 - 15:30

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt Zoetermeer, Film, Historische Genootschap Oud Soetermeer, Ons Zoetermeer, Post'65 architectuur, Punaise-architectuur, Zitkuilen


Schrootjes, zitkuilen en punaises – Post 65 in Zoetermeer

Zin om gezellig én nostalgisch terug in de tijd te gaan?
Dat kan door het komen bekijken van deze film in een bijzondere omgeving: het open depot van de publieke Ontzameling van de collectie van Museum de Voorde. Bovendien is er de tijdelijke Pop-up expo Ons Zoetermeer.

Post 65 architectuur is ons jonge erfgoed uit de periode 1965-1995 die landelijk in de belangstelling staat. Van alle Nederlandse woonplaatsen is Zoetermeer bij uitstek de gemeente waar een fraai totaalbeeld is te zien van de architectuur en stedenbouw uit deze tijd. De stad laat een staalkaart aan de verschillende architectuurstijlen zien. Deze film toont dat overtuigend aan. De kijker ontdekt hoe de wijken uit de jaren zeventig en tachtig van elkaar verschillen en hoe uniek de stijlkenmerken van de gebouwen zijn. Bewoners en deskundigen vertellen over hun fascinatie voor Post 65. De architectuur die is gebouwd en bedacht (!) na 1965 tot begin jaren negentig van de 20ste eeuw.

Schrootjes, zitkuilen en punaises – Post 65 in Zoetermeer‘ is een film van Niek Nieuwenhuijzen. Coproductie van Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) en ArchitectuurPunt Zoetermeer

 

Ontzameling en Pop – Up Expo Ons Zoetermeer

Voor of na de film kunt u een bezoek brengen aan de ‘Ontzameling’ van Museum de Voorde of Pop-Up Expo ONS Zoetermeer – toen, nu en straks. Deze tijdelijke expo toont een stad die nooit stilstaat.
Van een dorpsgemeenschap van 10.000 inwoners toen tot een samenleving van 128.000 inwoners nu. De tentoonstelling laat zien hoe Zoetermeer zich in de tijd heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen zodat Zoetermeer nu en straks een stad blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is.
De Pop-Up Expo dé plek om deze ontwikkeling te beleven én om erover mee te denken.

Medewerkers van de gemeente Zoetermeer zijn aanwezig om met u in gesprek te gaan over thema’s als mobiliteit, economie, wonen, voorzieningen, energie en buitenruimte.

Datum: Zaterdag 16 maart
Tijd: 14.00 – 15.15 uur.

Locatie: Pop-up expo
Adres: Stadhuisplein

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"