gebouw DIF in Dutch Innovation Park Zoetermeer

De Nieuwe Stad #03 – Economie en wonen: Dutch Innovation Park

Datum/Tijd
Date(s) - 14/05/2019
19:00 - 20:30

Locatie: Podium in het Forum Café (Bibliotheek)

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


zelfvoorzienend huis
Experiment met zelfvoorzienend huis op Dutch Innovation Park

Behalve nieuwe woningen, heeft Zoetermeer voor een vitale economie ook ruimte nodig voor werken en leren. Zoetermeer is als nieuwe stad gebouwd met aparte woonwijken, bedrijventerreinen en kantoorlocaties. Hoger onderwijs is beperkt aanwezig, terwijl studenten in combinatie met bedrijvigheid voor veel levendigheid en innovatie kunnen zorgen. Wat is er voor nodig om plekken te maken waar werken, leren en wonen gecombineerd kunnen worden?

Nu de Haagse Hogeschool een dependance heeft in de Dutch Innovation Factory (DIF), is dit gebied een logische plek om Zoetermeer verder aan te vullen met werken, leren en wonen. De voormalige Brinkers margarinefabriek is een belangrijke plek voor de ICT samenwerking en innovatief ondernemerschap in het Dutch Innovation Park. Het nieuwe station Lansingerland Zoetermeer zal het gebied een nieuwe impuls geven. Maar de potentie voor een combinatie van werken, leren en wonen wordt nog lang niet volledig benut.

Richard den Blanken (stedenbouwkundige gemeente Zoetermeer) licht de ideeën voor het gebied toe. Gabrielle Muris (Urban Impact) vertelt aan de hand van de Werkspoorkathedraal in Utrecht en de RDM campus in Rotterdam hoe verouderde bedrijventerreinen levendige gebieden met een vitale economische structuur kunnen worden. Zij was als initiator betrokken bij de ontwikkeling van beide projecten en deed onderzoek naar leer-werkmilieus, onder andere in Zoetermeer.

tijdens de stadslezing op 14 mei 2019 kunt u vragen stellen en in gesprek gaan met de sprekers onder leiding van moderator JaapJan Berg (Bergplaats en INTI)

De Stadslezing in de serie De Nieuwe Stad wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Gemeente Zoetermeer. In deze serie gaan deskundigen – in gesprek met het publiek – op zoek naar innovatiestrategieën voor de toekomst, die passen bij de specifieke kenmerken van ‘nieuwe stad’ Zoetermeer.

RESERVEREN:

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.