Willem alexanderplantsoen opnieuw ingericht

Architectuurwandeling Driemanspolder vanaf Club Entree

Datum/Tijd
Date(s) - 27/06/2023
09:30 - 12:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Architectuurwandeling, BOB-woningen, Club Entree, De Vijverhoek, Driemanspolder, Drive-inn woningen, MUWI-flats, Prinses Arianepark, Willem Alexanderplantsoen


Willem alexanderplantsoen opnieuw ingericht

Driemanspolder vanaf Club Entree

Zoetermeer is een bijzondere New Town.
Het is een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een fraaie infrastructuur (voor autoverkeer) in de hoofdletter H als basis en de unieke Zoetermeerlijn die na een korte tijd als trein nu een belangrijke tramverbinding is met Den Haag en Rotterdam. Tussen deze infrastructuren is in ruim 60 jaar tijd een nieuwe stad met goede fietspaden ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!
Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’45 – architectuur tot heden te laten zien.

Stadswijk die onveranderd bleef

Op deze architectuursafari verken je dat deel van Driemanspolder dat het dichtst bij de toekomstige wijk Entree ligt.
Deze wijk werd tegelijkertijd met de wijk Palenstein gebouwd en ingericht. Het waren de eerste twee wijken van de groeikern Zoetermeer én van de ‘compacte stad’ Zoetermeer.
Bob- en drive-inn woningen, Muwi-flats en het WC De Vijverhoek met bebouwing en omgeving zullen zeker op de route liggen. Maar ook zal er aandacht zijn voor het groen in deze wijk en voor het feit dat deze wijk al bijna 60 jaar niet is veranderd in uitleg. Dit in tegenstelling tot de wijk Palenstein die inmiddels is geherstructureerd.
Na dit rondje architectuur en stedenbouw in de wijk Driemanspolder ‘land je’ in Club Entree in het kantoorgebouw aan de Boerhavelaan 33.
Hier is koffie of thee én een toelichting bij de oude Stadsmaquette door een van de Schatbewakers én een toelichting bij de maquette van het nieuwe stadsdeel Entree door een landschapsarchitect.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste architectuurwandelingen vinden plaats in groepen van maximaal 16-20 deelnemers en zijn gratis.

Maak foto’s onderweg! Dat vinden we heel leuk. Deel je deze met je gids, dan worden ze op Instagram van Architectuurpunt Zoetermeer geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Club Entree, Boerhavelaan 33, nabij RandstadRailhalte Driemanspolder en NS Station Zoetermeer

Bekijk ook eens andere activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"