driemanspolder station Zoetermeer

Driemanspolder – architectuurwandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 10/06/2022
13:30 - 16:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daartussen in is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom wederom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Driemanspolder

De eerste uitbreidingswijken van Zoetermeer als onderdeel van de compacte stad zijn Palenstein en Driemanspolder. Nagenoeg gelijktijdig werden deze wijken letterlijk ‘uit de grond gestampt’. Driemanspolder is verrijkt door het opknappen van het Winkelcentrum de Vijverhoek en het aangrenzende Willem Alexanderplantsoen. Laat je verrassen!

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste ‘ommetjes’ architectuur zijn gratis.  De gids probeert wel een koffie/thee – stop in een gebouw te organiseren onderweg.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Driemanspolder

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"