nieuwe stad rondom historische dorpsstraat zoetermeer

Dorpsstraat – Architectuur wandeling met gids door New Town Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 13/05/2022
13:30 - 16:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Zoetermeer 60 jaar New Town


Wist jij al dat Zoetermeer een bijzondere New Town is? Een nieuwe stad met een zichtbare oude infrastructuur en een zeer fraaie nieuwe infrastructuur in de hoofdletter H als basis? Daartussen in is in 60 jaar tijd een nieuwe stad ontstaan waar het fantastisch groen en suburbaan wonen, werken en recreëren is!

Bovendien blijken de woonwijken met de nodige voorzieningen een staalkaart aan architectuurstijlen van post ’65 – architectuur tot heden te laten zien. Hierom wederom een serie gegidste architectuurwandelingen georganiseerd vanuit het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Dorpsstraat

In de Dorpsstraat vinden we een aantal prachtige Rijksmonumenten. De nog hoog op het veen gelegen Dorpsstraat is het oudst nog bebouwde en bewaard gebleven deel van het voormalige tweelingdorp Zoetermeer – Zegwaart. Tijdens deze wandeling wordt de Zoetermeerse Dorpsstraat beleefd als het historische deel van bebouwd Zoetermeer. Vanaf eind jaren 1960 is hier de nieuwe stad omheen gebouwd.

Architectuurwandelingen

Zoetermeer is een New Town en het verhaal over de ontwikkeling van dorp Zoetermeer (-Zegwaart) naar stad Zoetermeer kan niet vaak genoeg verteld worden. De gids neemt je mee terug in de tijd. Leer de architectuur lezen en ook het verhaal van uw stad gaat leven.

De gegidste ‘ommetjes’ architectuur vinden plaats in groepen van maximaal 12 deelnemers en zijn gratis.  De gids probeert een koffie/thee – stop te organiseren onderweg.

Maak je foto’s onderweg? Deel deze met je gids, dan worden ze op Instagram geplaatst.

Aanmelden is noodzakelijk.  Startpunt: Randstadrailhalte Stadhuis, op het Horecaplein voor het Stadhuis Forum

Deze wandeling is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.