daktuin op het stadhuis forum zoetermeer

Daktuin ForumStadhuis op Open Monumentendag

Datum/Tijd
Date(s) - 09/09/2023
10:00 - 14:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Comité Open Monumentendag Zoetermeer


Op Open Monumentendag kunt u onder begeleiding van leden van het dakenteam een kijkje nemen op het voorbeelddak van de gemeente. Reserveren verplicht, maximaal 15 deelnemers per rondleiding.

Reserveren 10 uur klik hier >
Reserveren 11 uur klik hier >
Reserveren 12 uur klik hier >
Reserveren 13 uur klik hier >

Op een plat dak van het stadhuis op de vijfde verdieping aan de Stadhuispleinkant is sinds kort een ‘vierkleuren’ voorbeelddak gerealiseerd. Het doel hiervan is om de vele mogelijkheden die (platte) daken bieden aan een breed publiek te laten zien om op die manier zoveel mogelijk anderen te inspireren om ook in hun dak/daken te investeren. De ervaring leert dat het daadwerkelijk zien en beleven namelijk enorm bijdraagt aan de bewustwording van de potenties die daken bieden.

Op het voorbeelddak treft u verschillende functies van daken aan, zoals:

  • GROEN dak: klimaatadaptatie en biodiversiteit, met een keur aan vooral in deze maanden bloeiende bloemen, planten en zelfs bomen;
  • BLAUW dak: waterberging inclusief een ingenieus irrigatiesysteem;
  • GEEL dak: duurzame energieopwekking door middel van zonnecollectoren;
  • ROOD dak: ontmoeting aan de hand van moderne en gezonde werkplekken.

daktuin stadhuis Zoetermeer

Levend Erfgoed

Bij immaterieel erfgoed betekent ‘beschermen’ het levend houden en kennis en vaardigheden doorgeven aan toekomstige generaties.

Op Open Monumentendag kunt u onder begeleiding van leden van het dakenteam van de gemeente (vanuit LG Architecten, Urban Jungle en de gemeente) zelf een kijkje nemen op het voorbeelddak. Tijdens uw bezoek geeft het dakenteam graag antwoord op al uw mogelijke vragen, zoals: wat doet de gemeente, wat doen anderen, maar vooral ook wat kunt u zelf doen? En meer in detail kunt u ook vragen stellen over toe te passen bouwtechnieken, daktechnieken en de wet- en regelgeving die erbij komt kijken. Ontdek wat er allemaal mogelijk is op de vele platte daken van de binnenstad, maar ook elders in de stad en op uw eigen dak!

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"