daktuin op het stadhuis forum zoetermeer

Daktuin Forum Stadhuis – Open Monumentendag – rondleiding

Datum/Tijd
Date(s) - 10/09/2022
10:00 - 17:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Gemeente Zoetermeer


Op een plat dak van het stadhuis (5e verdieping aan de Stadhuispleinkant) is sinds kort een ‘vierkleuren’ voorbeeld-dak gerealiseerd. Er is veel meer mogelijk dan grind alleen. Groen, water of zelfs werkplekken. Het doel van het voorbeelddak is om de vele mogelijkheden die (platte) daken bieden aan een breed publiek te laten zien. Om op die manier zoveel mogelijk anderen te inspireren om ook in hun dak/daken te investeren. De ervaring leert dat het daadwerkelijk zien en beleven namelijk enorm bijdraagt aan de bewustwording van de potenties die daken bieden.
 
Op Open Monumentendag kunt u onder begeleiding van leden van het dakenteam van de gemeente (LG Architecten, Urban Jungle en een heuse dakenambtenaar) zelf een kijkje nemen op het voorbeeld-dak van de gemeente. In een nutshell treft u er verschillende functies van daken aan, zoals:
  • Klimaatadaptatie/biodiversiteit (met een keur aan vooral deze maanden bloeiende bloemen, planten en zelfs bomen) = GROEN DAK;
  • Waterberging (inclusief een ingenieus irrigatiesysteem) = BLAUW DAK;
  • Duurzame energieopwekking (door middel van zonnecollectoren) = GEEL DAK;
  • Ontmoeting (aan de hand van moderne en gezonde werkplekken) = ROOD DAK.
Tijdens uw bezoek geeft het dakenteam graag antwoord op al uw mogelijke vragen, waaronder: wat doet de gemeente, wat doen anderen, maar vooral ook wat kun je zelf doen? En meer in detail kunt u ook vragen stellen over toe te passen bouwtechnieken, dak-technieken en de wet- en regelgeving die erbij komt kijken.
 
Ontdek wat er allemaal mogelijk is op de vele platte daken van de Binnenstad, maar ook elders in de stad en op uw eigen dak!
  • Reserveren voor een bezoek is noodzakelijk
  • U krijgt een bevestiging van de inschrijving per mail. Controleer eventueel uw spam box!
  • Maximaal 10 personen per rondleiding
  • Verzamelen: ingang Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 Zoetermeer
  • Geldig legitimatiebewijs verplicht

ALLE RONDLEIDINGEN ZIJN VOL

Deze activiteit vindt plaats op Open Monumentendag. Bekijk het hele programma voor deze dag op OpenMonumentendag.nl
<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"