ontwerp Team V voor station Lansingerland Zoetermeer

Dag van de Architectuur

Datum/Tijd
Date(s) - 02/06/2018
11:00 - 18:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Floravontuur, Gemeente Zoetermeer, Schatbewakers


Op zaterdag 2 juni 2018 kun je tussen 11 en 15 uur een kijkje nemen in bijzondere gebouwen. Je kunt de toekomst van de Dobbeplas met een VR bril bekijken en is er een leuke speurtocht die kinderen met hun (groot)ouders kunnen doen. In samenwerking met de Dag van de Bouw kan de bouwplaats van Station Lansingerland Zoetermeer worden bezocht.

Eind van de middag wordt ook in dit 10e jubileumjaar van de Dag van de Architectuur de Gemma Smid Architectuurprijs uitgereikt. De prijsuitreiking wordt opgeluisterd met korte lezingen over scholen in Zoetermeer. De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in de gebouwde omgeving.

Stad voor morgen

De stad is continu in ontwikkeling. ‘Stad voor morgen’ is dit jaar het centrale thema van de Dag van de Architectuur. Gebouwen zoals Atletiekfabriek Ilion worden aangepast aan nieuwe eisen van duurzaamheid. Veranderend gebruik zoals flexibel en activiteit gericht werken in bijvoorbeeld het vernieuwde Stadhuis Forum en het kantoor van De Goede Woning vragen, net als innovatieve vormen van onderwijs om een vernieuwende inrichting. Verlaten kantoren worden omgebouwd tot woningen. Zo zijn maatschappelijke veranderingen terug te zien in de stad.

Bekijk hier het programma

beeld boven: ontwerp van Team V / Arcadis voor Station Lansingerland – Zoetermeer

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"