koffie drinken bij gymworld bij dag van de Architectuur

Dag van de Architectuur 2022

Datum/Tijd
Date(s) - 18/06/2022
10:30 - 17:00

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Gemeente Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer, Schatbewakers


poster dag van de architectuur 2022 in zoetermeer(T)huis in New Town Zoetermeer

Dit jaar vieren we dat 60 jaar geleden in groeikern Zoetermeer is gestart met bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Voelt de Zoetermeerse architectuur als (T)huis voor jou? Wat is bijzonder aan de architectuur van Zoetermeer?

Opengestelde bijzondere gebouwen

We nodigen jou uit om op de Dag van de Architectuur 2022 nieuwe en speciaal opengestelde gebouwen te bezoeken. Er draait een film, er is een tentoonstelling, dé bijzondere stadsmaquette is te bezoeken en er zijn kinderactiviteiten. Het thema van deze landelijke dag is (T)huis: Thuis in het groen, Thuis aan het water, Thuis in het dorp, Thuis in de nieuwe stad. Kortom voel je thuis in Zoetermeer 60 jaar New Town.

Steeds duidelijker is het dat Zoetermeer als New Town een heel karakteristieke stad is. De verschillende stijlen en opvattingen in de architectuur en de stedenbouw zijn chronologisch af te lezen aan de verschillende wijken. Bovendien kun je hier goed groen en suburbaan wonen. Er zijn diverse gebouwen voor sport, cultuur en bedrijven. Zoetermeer heeft een volwassen postuur bereikt in de afgelopen jaren. Inmiddels zijn de stadsgrenzen bereikt. Maar zijn er genoeg woningen? In een volwassen stad blijft gebouwd, verbouwd, gesloopt, ingebreid of getransformeerd worden.

Bekijk hier het programma van de Dag van de Architectuur 2022 >

Gemma Smid Architectuurprijs 2022

Dit jaar wordt de tweejaarlijkse Zoetermeerse Architectuurprijs uitgereikt. En natuurlijk kun je meestemmen voor de publieksprijs! Bekijk hier de genomineerde gebouwen en stem >