excursie architectuur zoetermeer seghwaert

Bus excursie: langs de bijzondere architectuur van Zoetermeer

Datum/Tijd
Date(s) - 21/09/2019
11:00 - 13:00

Locatie: Engelandlaan Stadhuis Forum

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt


Op zaterdag 21 september 2019 organiseert ArchitectuurPunt Zoetermeer een afwisselende bus excursie langs de architectuur in Zoetermeer. De tocht voert door verschillende wijken en geeft u daarom een uitstekend beeld van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de stad. De bustocht wordt onderbroken door een paar korte wandelingen langs onder meer de bekende Koepeltjeswoningen. Tijdens deze excursie wordt speciaal gekeken naar de architectuur uit de periode 1965-1990 in de wijken rondom het centrum.

De groei van klein dorp naar een stad van 125.000 inwoners heeft een prachtige staalkaart van architectuur en stedenbouw opgeleverd. In dit proces was veel ruimte voor experiment en vernieuwing. Dit is bijvoorbeeld te zien in projecten met dubbel grondgebruik zoals de woondekken in Meerzicht en Buytenweg en het stadscentrum. Maar midden in de ‘New Town’ is ook het historische dorp behouden gebleven.

De excursie is onder leiding van Ad ten Ham (Landschapsarchitect, voormalig strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling Zoetermeer) en Botine Koopmans (Architectuurhistoricus, voormalig adviseur Erfgoed Zoetermeer). Zij geven uitleg over de gebouwen en de manier waarop Zoetermeer tot stand kwam. (Foto boven: Ad Jansen)

  • Datum: Zaterdag 21 september 2019
  • Tijd: 11.00 tot 13.00 uur (inloop 10.45 uur)
  • Vertrekpunt: Engelandlaan 502 Zoetermeer (parkeerplaats naast het Stadhuis / Forum)
  • Kosten: € 5,-
  • Aanmelden noodzakelijk
  • Maximaal 45 deelnemers

Hieronder kunt u zich aanmelden.
U ontvangt vervolgens een mail met gegevens omtrent de betaling [controleer uw SPAM map indien u geen mail ontvangt].
Na betaling is uw reservering definitief.

Aanmelden:

Dit evenement is volgeboekt.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"