woondekken meerzicht van Ton alberts

Beeldbepalende architecten: (online) lezing #01 – Alberts en Van Huut

Datum/Tijd
Date(s) - 22/03/2022
19:30 - 21:00

Locatie: Commissiezaal Stadhuis Forum

Activiteit

Organisatie: ArchitectuurPunt, Zoetermeer 60 jaar New Town


hovenbuurtHet architectenbureau Alberts & Van Huut werd landelijk bekend met het voormalige hoofdkantoor van de NMB bank (thans ING) in Amsterdam en het Gasunie kantoor in Groningen. In Zoetermeer ontwierpen zij de experimentele Woondekken, het gesloopte wijkcentrum in Meerzicht en de Hovenbuurt in Buytenwegh, waar na de bouw in 1975 veel buitenlandse experts kwamen kijken.

Max van Huut (Alberts & Van Huut living architecture) vertelt tijdens de lezing op 22 maart 2022 over de verschillende Zoetermeerse, andere bekende en huidige projecten van zijn bureau. David Sonntag (Academie van Bouwkunst Rotterdam) bestudeerde voor zijn studie de Hovenbuurt en laat zien hoe de kwaliteiten vandaag de dag ervaren worden.

De kunst van welzijn

wijkcentrum meerzicht ontwerp Alberts en van huutAlberts & Van Huut heeft een uitgesproken kijk op architectuur. Zij geloven dat de individuele mens maximaal tot zijn recht komt als hij (m/v) zich thuis voelt op en verbonden voelt met een plek waar hij werkt, woont of verblijft. Daarom schenken zij de volle aandacht aan de optimale balans tussen de toekomstige gebruiker en de drukke wereld waarin hij/zij zich dagelijks bevindt. Door deze balans kan de gebruiker zich beter ontwikkelen. Vanuit de kunst van welzijn creëren zij gebouwen met hoogwaardige, fijne materialen en mooi vormgegeven. Daardoor zijn de gebouwen ook toekomstbestendig.

“Mensen die langs een meanderende rivier wandelen, komen tot rust omdat er veel te ervaren is. Het verschil tussen de oevers, het licht, het is steeds anders. Vergelijk dat met een eindeloos recht kanaal. Zeer functioneel, maar er valt niets aan te beleven…”

De lezing over het werk van Alberts & Van Huut is de eerste in een reeks lezingen over architecten die meerdere beeldbepalende gebouwen in Zoetermeer hebben ontworpen en zo het karakter van deze nieuwe stad mede vorm gaven.

 De lezing kan worden bijgewoond in de commissiezaal (Stadhuis – Forum) en is ook online te volgen.

Datum: dinsdag 22 maart 2022

Tijd: 19.30 – 21.00 uur (zaal open 19.15 uur, stream open 19.25 uur)

Locatie: Commissiezaal Stadhuis Forum, Stadhuisplein 1 Zoetermeer

Foto boven: Max van Huut

Deze (online) stadslezing is onderdeel van jubileumjaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Bekijk alle activiteiten op Zoetermeerisdeplek.nl

Aanmelden:

Reservering gesloten. Er kunnen geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

<div style="float:left; margin:0px 0px 15px 15px;"